Masterskip breidt fors uit met aanschaf Tall Ship De Gulden Leeuw

Masterskip heeft het Tall Ship De Gulden Leeuw gekocht. Daarmee breidt de organisatie de eigen vloot verder uit en kunnen nog meer jongeren tijdens hun middelbare schooltijd een leerzame oceaanreis maken. Zo brengt Masterskip een langgekoesterde droom tot leven: nooit eerder had Nederland zoveel opleidingscapaciteit.

Foto: Masterskip

Met drie eigen Tall Ships (Wylde Swan, Noorderlicht en Gulden Leeuw) kan Masterskip zo jaarlijks meer dan 500 leerlingen de reis van hun leven bieden. Frank Stienstra, algemeen directeur, hierover: “Onze reizen maken letterlijk een onuitwisbare indruk op iedereen die meegaat. Zowel docenten als trainees ervaren het ritme van de zee, de brute energie van de natuur en verbondenheid aan boord vaak als hele waardevolle levenservaring. Iets wat we iedereen gunnen. En wat we nu dus gelukkig aan nog meer trainees kunnen bieden.”

Seizoen 25/26

De Gulden Leeuw zal vanaf september 2025 als Masterskip gaan varen en wordt ingezet op de Caribische reizen. In 5 etappes waar steeds 48 jongeren op mee kunnen, maakt het schip de populaire Trans Atlantische rondreis: De grote oversteek van Europa naar de Cariben. Dan drie reizen langs alle heerlijke eilanden. En via Cuba en de Azoren weer terug naar Europa.

Een nieuwe Nederlandse traditie

Operationeel directeur Marco van der Werf: “We zetten met deze extra capaciteit een volgende stap in het realiseren van een nieuwe Nederlandse traditie. Veel andere zeegaande naties hebben succesvolle opleidingsprogramma’s aan boord. Een paar weken offline, in soms rauwe omstandigheden, ver weg van je ouders ontdekken wie je bent en wat je voor jezelf en voor anderen kunt betekenen. Het is geen toeval dat daar juist nu veel behoefte aan is.”   

Over de Gulden Leeuw: een echt Tall Ship

De imposante Gulden Leeuw is een volledig op sail training ingericht Tall Ship dat al onder Nederlandse vlag vaart. De laatste jaren heeft het vooral met Duitse middelbare scholieren gevaren. Met een lengte van bijna 70 meter in totaal, drie masten en meer dan 12 zeilen is het imposante schip een graag geziene gast op Sail evenementen wereldwijd.

Masterskip organiseert sinds 2012 onderwijsprogramma’s op eigen Tall Ships, grote traditionele zeilschepen. Middelbare scholieren tussen de 14 en 17 jaar varen gemiddeld 6 weken mee op diverse Atlantische reizen. Ervaren docenten aan boord zorgen ervoor dat ze effectief hun reguliere schoolwerk kunnen doen. Hiervoor werkt Masterskip samen met tientallen onderwijsinstellingen in het hele land. Maar daarnaast leren ze volop over de wonderen van de oceaan, het verkennen van nieuwe culturen en het zelfstandig leren varen van het schip. Elke reis kent namelijk een climax: de scheepsovername waarbij de trainees zélf het schip moeten varen.

Meer informatie: Masterskip.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *