Zoover ziet belangstelling van Belgen voor Nederland sterk toenemen

Op de Belgische versie van beoordelingswebsite Zoover blijkt dat de oriëntatie op Nederlandse bestemmingen in februari is gestegen met 28,6% t.o.v. vorig jaar. Vooral het fantastische zomerweer van afgelopen jaar lijkt een belangrijke reden dichterbij huis op vakantie te gaan in 2014. Daarvan profiteert ook het eigen land België, waarvoor de belangstelling groeide met 10,8%.

Kurhaus Scheveningen
Kurhaus Scheveningen

Zoover vergeleek de februarimaand van 2014 met die van 2013. In deze maand, met volop vakantiebeurzen, wordt er veel gezocht naar bestemmingen voor o.a. de zomervakantie. Nederland staat met 3,9% op de zevende plaats van zoekopdrachten binnen Zoover.be. De meeste belangstelling gaat uit naar Frankrijk (13,5%), Spanje (11,8%), Turkije (9,5%), Italië (6,9%) en België (5,9%).

Diverse factoren blijken een rol te spelen om een bezoek aan Nederland te doen. Zo kent Nederland verschillende steden waaraan een bezoek gecombineerd kan worden met een andere activiteit, zoals een dag strand. Bezoekers op zoover.be zijn enthousiast: ‘Den Haag is een propere verzorgde stad met gezellige terrasjes en winkels, met vlakbij Scheveningen voor een relax dagje zee.’ Het openbaar vervoer in Nederland wordt door de bezoekers als prettig ervaren, het brengt je op veel plekken, zoals in Amsterdam: ‘Zeer leuke stad, alles is zeer makkelijk bereikbaar, zowel te voet als met de tram. Met de tram snelle verbindingen naar zowat overal in de stad.’

Meer informatie: weblog.zoover.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *