Zoover Awards voor beste vakantieverblijven uitgereikt

De Zoover Awards voor vakantieaccommodaties zijn bekend. In de categorie campings wint Janse uit Zouteland; De beste appartementen zijn te vinden in Noordwijk bij Residence Aan de Kust en Landal Beach resort Ooghduyne, bekend van de strandhuisjes, werd verkozen tot beste vakantiepark. Wat opvalt is dat vier van de vijf winnaars op wandelafstand van het strand liggen. Locatie kust blijft belangrijk pluspunt bij de beoordeling van een vakantieverblijf.

De Zoover Awards worden in 5 categorieën uitgereikt. Per categorie winnen maximaal 25 accommodaties in Nederland een Zoover Award. De nummer 1 per categorie mag zich “beste” in zijn categorie van Nederland noemen.

Top 3 Campings 2013

  1. Janse (Zoutelande, Zeeland)
  2. Minicamping De Visser (Zoutelande, Zeeland)
  3. De Kleine Wolf (Ommen, Overijssel)

Hiermee zijn de nummers 1 en 2 omgedraaid ten opzichte van 2012. Het is wel opvallend dat het juist kleine campings zijn die de hoogste score krijgen van Zoover. Ook Zeeland mag trots zijn, met (alweer) de beste twee campings binnen de provincie.

Top 3 Appartementen 2013

  1. Residence aan de Kust (Noordwijk aan Zee, Zuid-Holland)
  2. Landgoed Karsveld (Gulpen, Limburg)
  3. Dependance (Rotterdam, Zuid-Holland)

De winnaar is een vrij nieuw complex met 20 recreatieappartementen. Op Zoover wordt het vakantieverblijf beoordeeld met een 9,7. Aan de reacties van de gasten is af te lezen dat niet alleen het verblijf zelf, maar ook de ideale ligging t.o.v. het strand een groot pluspunt is.

Strandhuisjes Landal Beach Resort Ooghduyne
Strandhuisjes Landal Beach Resort Ooghduyne

Top 3 Vakantieparken 2013

  1. Landal Beach Resort Ooghduyne (Julianadorp, Noord-Holland)
  2. Bosrijk de Kuluut (Overloon, Noord-Brabant)
  3. Waterpark Terherne (Terherne, Friesland)

De winnaar is, net als in 2012, het bijzondere park van Landal; resort Ooghduyne, geworden. Hier is de relatie met de kust helemaal overduidelijk aanwezig. De strandhuisjes zijn een doorslaand succes. Ook andere kustgemeenten kijken naar de mogelijkheden om huisjes op het strand toe te laten. (zie bijvoorbeeld Kijkduin, Den Haag)

Top 3 Hotels Nederland 2013

  1. Kogerstaete (Texel, Noord-Holland) ***
  2. Hotel Zee van Tijd (Ameland, Friesland) **
  3. Hotel Airport Texel (Texel, Noord-Holland) ****

De Award voor beste hotel van Nederland naar hotel Kogerstaete. Vorig jaar sleepte het hotel op Texel ook al de Award in de wacht. Opvallend: de top-3 beste hotels, volgens de Nederlandse consument, staan allen op een Waddeneiland.

Top 3 Bed & Breakfasts 2013

  1. Villa Oldenhoff (Abcoude, Utrecht)
  2. Townhouse 51 (Maastricht, Limburg)
  3. Dalauro (Eys, Limburg)

De enige categorie waar het strand blijkbaar geen grote invloed op heeft…

Alle winnaars van een Zoover Award zijn te vinden op www.zooverawards.nl

De categorieën
Zoover, dé onafhankelijke vakantiebeoordelingssite van Europa beloont goed beoordeelde accommodaties voor de vierde keer op rij met een Zoover Award of een (highly) Recommended. Deze worden uitgereikt in alle Europese landen en een aantal populaire bestemmingen buiten Europa.

De beste accommodaties per land zullen een Zoover Award 2013 ontvangen. Accommodaties die bijzonder goed scoren (minimaal een 8.5) ontvangen een Zoover Higly Recommended certificaat. De groep accommodaties die op Zoover zeer verdienstelijk scoort, wordt ook beloond. Deze accommodaties verdienen met een score van minimaal een 7.5 het keurmerk Zoover Recommended.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *