Winnaars Kids ZwemparadijsTip bekend gemaakt

Een zwembad en waterpret blijft voor heel veel kinderen een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een vakantie-accommodatie. Kids Vakantiegids onderzocht in vijf verschillende categorieën de kwaliteit van het aanbod. De winnaars zijn: Vakantiepark Slagharen, CenterParcs Erperheide, Hof van Saksen, Camping Julianahoeve en vakantiepark Witterzomer.

De voorselectie van vijf bedrijven per categorie is gemaakt door een jury van Kids Vakantiegids. Hierbij is gelet op de waterpretfaciliteiten zoals waterglijbanen, waterattracties, watersporten en de mate waarin het zwemparadijs is gethematiseerd. Daarnaast is er ook gelet op de beoordelingen door andere gezinnen met kids, en zijn er punten toegekend voor de mogelijkheid tot baby- en peuterzwemmen en het volgen van zwemlessen in de schoolvakanties.

Uit de vijf genomineerden kon het publiek stemmen op haar favoriet. Dat hebben 2400 oudrs en kinderen ook gedaan. De winnaars zijn:

aquapark mexicanaWinnaar categorie ‘Vakantie met aquapark’: Vakantiepark Slagharen
Slagharen opende in mei haar Aquapark Mexicana. Ondanks de recente opening wist het park toch al de harten van de bezoekers te veroveren. In het waterpark zijn 10 glijbanen geïnstalleerd. De hoogste glijbaan is 12 meter hoog en in totaal zijn de glijbanen ruim een halve kilometer lang. 3 glijbanen zijn bijzonder groot, innovatief en interactief met special effects, geluid en 3D animaties.
Meer informatie: http://slagharen.com/waterpark

Winnaar categorie ‘Vakantie met subtropisch zwemparadijs’: Center Parcs Erperheide
CenterParcs heeft natuurlijk een naam hoog te houden als het om zwemparadijzen gaat. Bij deze verkiezing valt de Aquamundo in het Belgische Erperheide in de prijzen. Bijzonder aan dit zwembad is het verzonken Aziatisch vissersdorp waar gesnorkeld kan worden lang aquaria met tropische vissen. Natuurlijk ontbreken ook een golfslagbad, bubblebaden en waterglijbanen niet. In het zwembad worden ook twee activiteiten uitde Cool-factor serie georganiseerd; De Aqua Battle is een puzzel en doe uitdaging van een uur. Ook wordt een wild water rafting vanaf de wildwaterbaan georganiseerd.
Meer informatie: www.centerparcs.nl/nl-nl/belgie/fp_EP_vakantiepark-erperheide

Winnaar categorie ‘Vakantie met overdekt zwembad’: Hof van Saksen
Hof van Saksen maakt echt werk van waterpret met diverse mogelijkheden. Zo is er een wedstrijdbad, whirlpools, wildwaterbaan, peuterbad, waterattracties, kinderglijbaan, onderwaterscooters, waterbubbles en een muzikaal gethematiseerd peuterbad. “Waterpret is voor veel van onze gasten een onlosmakelijk onderdeel van de totale vakantiebeleving en we zijn enorm blij met deze positieve gastenwaardering,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.


Meer informatie: www.hofvansaksen.nl

Winnaar categorie ‘Vakantie met waterspeeltuin’: Camping Julianahoeve
Afgelopen winter realiseerde de bekende Ardoercamping in Renesse het allereerste gethematiseerde spraypark van Zeeland! In deze ’spetterpeeltuin’ kun je heerlijk buiten spelen en is droog blijven géén optie. Dit spraypark is een uitbreiding van het binnenzwembad en is een uitdaging voor alle leeftijden. De “MegaSoaker” zorgt voor een splash van 300 liter water en de fonteinen bieden plezier aan de kleintjes.


Meer informatie: www.julianahoeve.nl/nl

Winnaar categorie ‘Vakantie met zwemvijver’: Vakantiepark Witterzomer
Naast een verwarmd zwembad beschikt Vakantiepark Witterzomer ook over een natuurlijke zwemvijver met zandstrand. In het water staan grote speeltoestellen en er is zelf een apart gedeelte voor kleine kinderen. Bovendien loopt het strand langzaam af in het water, dus ook de allerkleinste waterratjes kunnen hier veilig en naar hartenlust spelen en spetteren.
Meer informatie: www.witterzomer.nl/faciliteiten/zwemvijver/

Meer informatie: www.kidsvakantiegids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *