VVV, NBTC en Endemol onderzoeken culinair reisprogramma

Op 26 januari jl. hebben het NBTC en VVV Nederland de samenwerking bekrachtigd in de ontwikkeling van een tv-programma: ‘Lekker weg aan tafel’. Dit nieuwe, verrassende concept van Endemol zoomt in op de Nederlandse provincies en regio’s vanuit toeristisch-recreatief en culinair perspectief. Begin maart wordt besloten of het programma daadwerkelijk doorgaat.

Lekker weg aan tafel

In het programma ‘Lekker weg aan tafel’ staat de ‘couleur locale’ van de regio centraal. Terugkerend icoon van het programma is een markante eettafel die steeds op een bijzondere plek in een regio of stad staat. Elke aflevering onderneemt een familie die iets te vieren heeft in deze stad of regio een drietal activiteiten. Tegelijkertijd bereidt topkok René Pluijm zich voor op het diner dat hij die avond verzorgt voor de familie. Hiervoor gaat hij bij diverse lokale producenten en specialiteitenwinkels op zoek naar de beste streekingrediënten en -lekkernijen. ’s Avonds schuift de familie vol indrukken en verhalen aan de eettafel om te genieten van een lekkere, streekeigen maaltijd van topkok Pluijm.

Uitzending voorjaar 2011?

Begin maart wordt besloten of het programma daadwerkelijk wordt gemaakt en uitgezonden. Dit is mede afhankelijk van deelname van regio’s. Het voornemen is om komend voorjaar twaalf afleveringen van 25 minuten op te nemen en uit te zenden op RTL4 op zondagmiddag 17.00 uur, net voor het programma “Life 4 You”.

Meer info: www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *