Voorproefje boomhuizen le Bois aux Daims

In het nieuwe Franse Center Parcs park le Bois aux Daims ofwel ‘het Hertenbos’, dat op 29 juni wordt geopend, zijn 9 echte boomhuizen gerealiseerd; sprookjesachtig als in een kinderdroom, maar met de luxe en het comfort van een modern huis. Een van de huizen is bovendien toegankelijk voor mindervaliden.

boomhuis

Boomhuis of droomhuis
De boomhuizen voor zijn geschikt voor gezelschappen van 4 of 6 personen. De gasten krijgen een echt natuurgevoel mee op vier tot zes meter boven de grond en met de vogels als enige directe buren. Tegelijkertijd beschikken zij over de ruimte en het comfort van een écht huis: een gezellige huis-en eetkamer, een volledig ingerichte keuken, twee of drie slaapkamers, een stijlvol ingerichte badkamer en natuurlijk een aangenaam terras.

Inrichting
Alle decoraties zijn tot in de kleinste details aangepast aan de bijzondere bouwstijl en aan de natuurlijke omgeving. Uiteraard zijn de voorraadrekjes, planken, lambrisering en deurknoppen uitgevoerd met authentieke en ecologische materialen. Enkele foto’s van de inrichting van de verschillende ruimtes:

Ieder boomhuis heeft bovendien zijn eigen specifieke karakter en een dierthema: eenden, vlinders, libellen, uilen en eekhoorns. Elk thema komt terug in de stoffering van meubels, gordijnen en kussens. Zelfs de tegels van de badkamer en de keuken herinneren aan de vacht van de eekhoorn, het verenpak van een vogel of de vleugels van een libelle. Zelden was de natuur zo dichtbij!

Met de hand gefabriceerd
Alle spiegels, lampen, wandversieringen en decoratieve elementen zoals rieten mandjes, zinken emmertjes, bloemengieters en dierfiguren zijn geselecteerd op basis van originaliteit. De tafels, stoelen, poefjes en krukjes zijn van massief hout en op ambachtelijke wijze vervaardigd. Sommige decoraties zijn zelfs ter plekke op maat gemaakt. Het geheel zorgt voor een intieme sfeer, een sprookjesachtige stijl waar iedereen zich meteen thuis voelt.

Knipoog voor de kleine Robinsons: bij de ingang van ieder boomhuis wanen kleine en grote kinderen zich ware Robinsons. Een rieten boodschappenmand wordt met behulp van een kabel en een katrol naar boven gehesen.
Het boomhuisavontuur kan beginnen!

Meer informatie: Center Parcs Bois aux Daims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *