Vlaanderen en Brussel verwachten groei van toerisme met Pasen

Waar het NBTC afgelopen week bekend maakte dat het Paastoerisme achterblijft t.o.v. vorig jaar, laat Toerisme Vlaanderen weten dat zij een groei verwachten in Vlaanderen en Brussel van 4% t.o.v. Pasen in 2014. Men verwacht ruim 760 000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers en ruim 762 000 overnachtingen voor rekening van buitenlandse bezoekers.

bezoek aan brouwerij Stella Artois
bezoek aan brouwerij Stella Artois

Allemaal samen zullen ze tijdens de paasvakantie ruim 208 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel. Toerisme Vlaanderen maakt voor deze voorspelling gebruik van een zelf ontwikkeld wetenschappelijk berekeningsmodel, dat een inschatting mogelijk maakt van het aantal binnen- en buitenlandse bezoekers die hun paasvakantie gedeeltelijk of volledig in Vlaanderen en Brussel zullen doorbrengen.

Volgens onze cijfers zullen we ruim anderhalf miljoen overnachtingen registreren aan de kust, in onze groene regio’s en in onze Vlaamse kunststeden (Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge) en Brussel. Dat is 3,6 procent meer dan in de paasvakantie van 2014.

760 190 overnachtingen zijn voor rekening van landgenoten die er voor kiezen om hun paasvakantie door te brengen in eigen land. Dat zijn er 3.4 procent meer dan in 2014.

762 503 overnachtingen zijn voor rekening van buitenlandse bezoekers, een stijging met 3.7 procent in vergelijking met de paasvakantie van 2014.

Bijna 16 procent van de buitenlandse overnachtingen (121 565) zijn toe te schrijven aan bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, en dat heeft natuurlijk veel te maken met de herdenkingen rond WOI. Na het Verenigd Koninkrijk volgen Nederland (117 262) en Duitsland (93 895).

Die anderhalf miljoen overnachtingen tijdens de paasvakantie vertegenwoordigen voor de Vlaamse economie een stevige omzet van ruim 208 miljoen euro. Bijna 88 miljoen euro komt van onze binnenlandse bezoekers, ruim 120 miljoen euro is voor rekening van onze buitenlandse gasten.

Meer cijfers over het Vlaams toerisme: http://toerismevlaanderen.be/cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *