Verschillen bungalowboekingen in Nederland, België en Duitsland

BookerZzz heeft goed bezochte platformen voor bungalowvakanties in o.a. Nederland (bungalowspecials.nl), België en Duitsland. Uit de boekingscijfers is er een verschil te zien in het zoek- en boekgedrag in de verschillende landen.

stat hoogte-reissom-per-boeking1-584fc9d7d7e48Wie heeft de grootste portemonnee?
Op vakantie gaan kost natuurlijk geld, maar wie is er bereid om het diepst in de buidel te tasten? Dat zijn de Engelsen. De gemiddelde reissom op HolidayParkSpecials ligt namelijk 25,5% hoger in vergelijking met de Nederlanders die wat meer de hand op de knip houden. Naast de Engelsen wordt Nederland voorbijgelopen door de Duitsers die niet alleen langere, maar ook duurdere vakanties boeken. De reissom ligt 9,5% hoger dan op het Nederlandse label.
Deze verschillen in de hoogte van de reissom zijn vooral te verklaren door het eerder genoemde feit dat Duitsers langere vakanties boeken die ook duurder zijn. Daarnaast geven de Duitsers en Engelsen vaak de voorkeur aan de luxere vakantieparken en verblijfsaccommodaties.

stat1verblijfsduur-58482e3b5d895Duitsers gaan het langste op vakantie
Hoelang we op vakantie gaan is echt afhankelijk per land. De Duitsers boeken de meest lange vakanties. Onze Oosterburen boeken vakanties met een gemiddelde duur van 5,32 dagen. De Belgen gaan iets eerder huiswaarts, namelijk na 4,28 dagen en de Nederlander vormt de middenmoot met een gemiddelde duur van 4,77 dagen.
De Duitsers boeken niet alleen de langst durende vakanties, maar zijn er ook als eerste bij. Gemiddeld wordt er 67 dagen voor vertrek geboekt, terwijl de Nederlands en Belgen wat dichter op het moment van vertrek zitten met respectievelijk 55 en 58 dagen.

stat4wie-boekt-meeste-extras-58482ee23ed1dWie vult zijn winkelkarretje?
De Engelsen mogen dan de grootste portemonnee hebben, Nederlanders lopen aan kop door het winkelkarretje het meest te vullen. Maar liefst 37% van alle Nederlandse boekingen op BungalowSpecials.nl bevat één of meerdere extra’s. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld bedlinnen of eindschoonmaak. Voorheen waren de Nederlanders meer prijsbewust.

Overige opvallende resultaten

  • De gemiddelde verblijfsduur onder het Belgische label is ten opzichte van vorig jaar met 6% toegenomen.
  • De boekingswaarde is onder Nederlanders het hardst gestegen met 4,3%
  • De Nederlandse én Duitse gasten gaan het liefst op vakantie naar de Nederlandse kust. Voor de Belgen staan de Ardennen op nummer één.

Meer informatie:
www.bungalowspecials.nl/cross-border-trends.html
www.bookerzzz.com/

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *