Vechtdalhoppen; nieuwe aanpak van routevakanties in Nederland

Bij buitenlandse vakanties maken rondreizen een significant deel uit van de totale markt. Binnen Nederland worden dit soort vakanties nog nauwelijks aangeboden. In Overijssel wordt met ‘Vechtdalhoppen’ een arrangement gelanceerd waarbij een wandelvakantie met bagageservice wordt aangeboden gecombineerd met overnachtingen in bijzondere accommodaties. Dit unieke wandelinitiatief is opgezet door vier kwaliteitcampings uit het Vechtdal: De Koeksebelt, De Beerze Bulten, De Kleine Wolf en De Lemeler Esch.

officiële opening op camping De Koeksebelt
officiële opening op camping De Koeksebelt

Een vernieuwend duurzaam bedrijfsrecreatief product
Een uniforme overnachtingstructuur op verschillende bijzondere plekken met een goed georganiseerd bagagetransport, waarbij alles ook eenvoudig op één website te reserveren is, is uniek binnen toeristisch Nederland. De gast kan in 1 reservering op meerdere campings een accommodatie boeken. De gast ontvangt maar één bevestiging en kan direct online betalen via I-deal. Vechtdalhoppen mag dan ook een vernieuwend duurzaam bedrijfsrecreatief product genoemd worden.

PMPC-project
De vier campings uit het Vechtdal gingen met elkaar de samenwerking aan met behulp van het PMPC-project van de provincie Overijssel. Het PMPC-project stimuleert toeristische ondernemers om nieuwe producten en diensten in samenwerking met elkaar op de markt te brengen. Ondernemers kunnen hierbij ondersteuning krijgen door middel van een subsidie van provincie Overijssel.

Uniek overnachten
Via de mooiste routes langs alle bijzondere cultuurparels in het Overijsselse Vechtdal hopt de wandelaar van camping naar camping en overnacht daar in, speciaal voor Vechtdalhoppen geplaatste, bijzondere accommodaties. De ene nacht in een unieke boomhut met een fantastisch uitzicht over rivier de Vecht, de andere nacht in een duurzame Trek-In, volledig uit sloopmateriaal gerealiseerd en weer een andere nacht in de authentieke Hooiberg, die men vroeger gebruikte voor de opslag van hooi, stro en koren. Op iedere locatie wordt ’s ochtends een uitgebreid ontbijt bezorgd. De accommodaties bieden een gelijk niveau qua voorzieningen en inrichting, maar zijn ook weer allemaal uniek.

Kant-en-klare routes
In samenwerking met Waypoint uit Notter zijn de mooiste routes samengesteld, langs de parels van het Vechtdal. De wandelaar reserveert een speciaal arrangement of selecteert zelf voor iedere dag een start- en eindlocatie met een aanbevolen route. Kant-en-klare routes kunnen vanaf www.vechtdalhoppen.nl geprint of gedownload worden naar GPS. Via het handige wandelportaal kan ook een eigen route uitgezet worden via het wandelroutenetwerk.

Wandelen promoten
‘Met dit nieuwe initiatief wordt het bijzondere wandelgebied in het Vechtdal beter op de kaart gezet. De titel voor Ommen als Wandelgemeente van het jaar in 2013 en Hardenberg die in 2014 tweede wandelgemeente van het jaar is geworden mogen we wel zeggen dat het Vechtdal een wandelgebied bij uitstek is en daar moet veel meer gebruik van gemaakt worden. Met dit project proberen we meer toeristen en recreanten te laten genieten van al het moois dat het Vechtdal te bieden heeft’, aldus de deelnemende campings. ‘Nadat het project van start is gegaan willen we ook fietsers aanspreken en hopen we dat het initiatief provincie breed kan worden ingezet.’

Meer informatie: www.vechtdalhoppen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *