Vakantiepark in Venlo als thuisbasis voor toeristische nomaden

Steeds meer Nederlanders – met name senioren – blijken hun woning te verkopen en de overwaarde te gebruiken voor de aanschaf van een camper waarmee ze de rest van hun leven al reizende willen doorbrengen. Om in aanmerking te komen voor een uitkering en om verzekerd te kunnen zijn, moeten deze moderne ‘nomaden’ wel staan ingeschreven in een gemeentelijke basisadministratie. Tot nu koos deze groep er noodgedwongen voor, om zich om die reden, in te schrijven op het woonadres van een broer, zus of ander familielid.

Basisadministratie
De gemeente Venlo heeft vanaf 6 juni j.l. een opmerkelijke primeur. Als eerste gemeente in Nederland biedt de gemeente Venlo camperbewoners nu de mogelijkheid om zich in de gemeentelijke basisadministratie in te schrijven, hoewel er niet permanent in de gemeente wordt gewoond. In samenwerking met Roompot Vakanties worden percelen grond uitgegeven, in grootte variërend van 200 tot 400 vierkante meter. Op ieder perceel is er voldoende ruimte voor het plaatsen van een  vakantiechalet én de camper. Het chalet is bedoeld als een soort ‘thuisbasis’ voor de korte periode dat de campereigenaar in Nederland wil verblijven.
De inwoners betalen de wettelijke gemeentelijke belastingen, maar geen toeristenbelasting; men is immers inwoner van de gemeente Venlo.

Camperaars
Het initiatief van Roompot en de gemeente Venlo blijkt enorm aan te slaan. Een eerste aankondiging van het oprichten van ‘Camper Village’ , via de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), heeft een lange rij gegadigden opgeleverd. Dagelijks komen er aanmeldingen binnen van mensen die hun woning in Nederland hebben verkocht en verder in een camper willen reizen, maar die wel een ‘thuisadres’ zoeken. Voor deze groeiende groep mensen is ‘Camper Village’ in Arcen een uitkomst.
Camper Village wordt gevestigd op een deel van vakantiepark Résidence Arcen Spa  – onderdeel van Roompot Vakanties. De opening van Camper Village is verricht door wethouder Satijn en de heer H. van Koeveringe, CEO Roompot Vakanties.

Kostenplaatje
Met deze constructie besparen de toeristische nomaden veel geld t.o.v. een situatie met een ‘normaal’ huis en heeft men toch een thuisbasis. Roompot geeft een volgend kostenoverzicht:

  • De erfpachtsom voor een periode van 15 jaar (met optie voor nog een keer 15 jaar) is vanaf €  20.000 en is uiteraard afhankelijk van de grootte van de kavel.
  • Ook de prijs van een chalet is geheel afhankelijk van de wensen van de koper en wordt o.a. bepaald door grootte, luxe en comfort dat men wenst. De vanafprijs is ongeveer € 40.000.
  • Parkbijdrage is € 650 per jaar. Dit is voor algemeen onderhoud van het park, vuilnisafvoer, kabel-tv abonnement en 2 persoonlijke passen voor gratis dagelijks gebruik van het thermaalbad in de avonduren.

Meer informatie: www.arcenspa.nl/campervillage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *