Vakantieganger wil niet extra betalen voor internet

De Europese vakantieganger wil niet betalen voor WiFi op zijn vakantieadres. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Zoover in 25 landen. De bijna 20.000 respondenten gaven in 71% van de gevallen aan dat ze wel internet willen in hun accommodatie maar betalen doen ze liever niet. Of de gratis verbinding dan ook goed werkt blijkt eveneens belangrijk, 60% klaagt over de aangeboden verbinding tijdens zijn zomervakantie.

Slechts een handje vol is bereid een bedrag tot 5 euro per dag neer te leggen  voor een verbinding. 9% ziet een bijdrage van deze omvang  wel zitten. Wordt het duurder dan haakt bijna iedereen af.

Geen internet op vakantie
17% van de Europeanen zegt helemaal geen internet nodig te hebben tijdens de vakantie. Vooral Oostenrijkers en Duitsers hebben hier de minste  behoefte aan (27 en 25%). Nederlanders hebben daarentegen juist wel veel behoefte aan een verbinding op vakantie. Slechts 14% geeft aan internet op de vakantiebestemming niet nodig te vinden.

60% klaagt over kwaliteit verbinding op internet
Uit aanvullend onderzoek van Zoover onder 1500 consumenten blijkt dat bijna 60% van de Nederlandse online vakantiegangers ontevreden is over de aangeboden verbinding tijdens de afgelopen zomervakantie. Bijna 40% ervaart de verbinding als traag, 15% klaagt dat hij geregeld uitvalt en 6% vond de aangeboden verbinding waardeloos.

Wel blijkt dat de internetverbinding bij tweederde van de respondenten gratis werd aangeboden. Bij 25% kostte de verbinding een paar euro per dag. In de overige 8% van de gevallen werd een bedrag van vijf euro of meer per dag gevraagd.

Saillant detail is dat vakantiegangers minder tevreden zijn over de betaalde dan over de gratis verbindingen. Ruim 70% is kritisch op de betaalde verbinding.

E-mail meest gebruikte internettoepassing
Het checken van de e-mail blijkt het populairst. Bijna 50% zegt op vakantie zijn e-mail te checken. Sociale media nemen plaats twee in beslag. De weersverwachting bekijken is  een goede derde met 29%.

Gebruik internet op vakantie
1 E-mail checken 48%
2 Social media (Facebook, Twitter, Hyves etc) 36%
3 Weersverwachting bekijken 29%
4 Nieuws bekijken 28%
5 Uitjes in de buurt zoeken 15%

Bron: persbericht Zoover

Lees hier hoe je als recreatiebedrijf je internetverbinding goed kunt organiseren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *