Vacanceselect biedt korting voor social media bereik

Vacanceselect kampeervakanties start komende zomer met een bijzonder experiment. Klanten met een groot social mediabereik kunnen kortingen krijgen als zij hun (positieve) ervaringen delen met hun achterban. De korting op de boeking van een vakantie, kan oplopen tot 100%. Maar dan heeft de boeker wel een flink bereik nodig!

share socialOp de site van Vacanceselect is sinds vandaag een schema te vinden met vakantiekortingen (pdf) voor haar klanten, in ruil voor hun online bereik. Hoe groter het bereik, hoe hoger de korting. Als de gast actief is op meerdere online kanalen (bijvoorbeeld Facebook en Instagram) dan wordt dit bereik opgeteld. Vanaf zo’n 5000 volgers op Facebook geldt een korting op de boeking van een vakantie van zo’n 5%. Deze kan snel toenemen tot meer dan 50% (boven de 40.000 volgers). Bij blogs of vlogs beginnen de kortingen bij 10.000 unieke bezoekers per maand (5% reductie), die stapsgewijs oplopen tot zelfs 100%.
Vacanceselect vraagt wel wat terug voor de korting. Zo worden op Facebook en Instagram minstens vier posts verwacht en een blogger moet twee keer aandacht aan zijn vakantie besteden.

Verschuiving van marketingbudget
“Het is nog niet zo lang geleden dat heel veel campings en vakantieparken aan hun gasten een bedrag vroegen voor wifi, waarna zij pas online konden. Wij doen het precies andersom. Wij belonen hen juist als zij online gaan,” aldus Loek van de Loo, directeur en eigenaar Vacanceselect. ”Wij hebben een deel van ons marketingbudget nu gereserveerd voor klanten, die de populariteit van ons product bij een grote, trouwe en enthousiaste achterban helpen te vergroten. In de praktijk zal een groot bereik nu alleen bij BN’ers en bloggers te vinden zijn. Wij verwachten dan ook dat vooral zij nu aanspraak kunnen maken op onze kortingen. Maar dit is slechts het begin van een ontwikkeling. Dankzij social media kan tegenwoordig elke consument invloed uitoefenen op ons product. Daar willen wij in de nabije toekomst steeds fijnmaziger op inspelen.”

Bron en meer informatie: www.vacanceselect.com

Ook toepasbaar voor andere bedrijven?
We vroegen Roy Platje van Red Online Marketing naar zijn mening over deze campagne: “Dit is zeker een interessante campagne. Het is ook een zeer eerlijk model. Helaas, door de vrij hoge drempel (red.: vanaf 5000 volgers op Facebook), voor veel mensen ontoegankelijk. Het was leuk geweest als er ook een kleine incentive was voor de gewone familie met 100-300 volgers. Kortingen of kadootjes in ruil voor social media bereik zijn niet helemaal nieuw. Er zijn andere initiatieven zoals sowifi waarbij je gratis wifi krijgt als je je aanwezigheid deelt. Of de kleine cadeautjes bij foursquare / swarm check-in’s.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *