‘Uit je Tent’ promotie Noordoostpolder sterk gegroeid

Het Uit-jeTent weekend in de Noordoostpolder trok afgelopen weekend zo’n 2000 mensen. Dat is een verdubbeling t.o.v. vorig jaar. De 92 activiteiten die het evenement rijk was, werden druk bezocht. ‘Ook veel polderbewoners trokken erop uit’, vertelt Anita Haverkamp van Uit-jeTent.

Weersvoorspelling van invloed
De organisatie is tevreden over het inspiratieweekend voor de polder en het is daarmee een blijvertje. Haverkamp: “We horen van veel mensen dat ze aangenaam verrast zijn door de mogelijkheden in deze omgeving, en vele bezoekers zeiden dat ze zeker nog eens terug zullen komen. We hadden een beetje pech met het weerbericht. Vooral woensdag waren de vooruitzichten erg slecht, en dat zorgde voor afmeldingen van vooral tentkampeerders. Vorig jaar was de situatie precies andersom en kregen we door een goed weerbericht veel last minute boekingen. ”

Populaire activiteiten
Vooral de boottochten en vaarexcursies door de poldernatuur waren populair. ‘Maar ook het paintballen en voor de aquabubbles van de Strandhove stonden de mensen zelfs in de rij. Viva Lavandula kreeg ook veel meer bezoekers dan verwacht’, zegt Haverkamp.

De Poldertoren was ook een trekker en werd veel beklommen. Schokland had enorm veel bezoekers en er kwamen flink wat mensen af op het Proef de Polderplein, dat zondag als afsluiter werd gehouden op het zonovergoten Cultuurplein in Emmeloord. De fiets- en wandelroutes werden door het grauwe, winderige weer zaterdag wat minder bezocht.

Haverkamp: ‘Het amusementsprogramma dat we dit jaar groter hadden opgezet, was een succes.’ De speciale Uit-jeTentarrangementen Kantje Boord -varen met muziek, poëzie en kunst- en De Groente uit Kraggenburg -bij het beroemde designersduo Makking & Bey met eten en theater- waren propvol.

‘En de optredens van koren en bandjes op de kampeerterreinen werden erg gewaardeerd.’ Bovendien was de sfeer op de kampeerterreinen volgens de organisatie van Uit-jeTent heel goed. De bestaande campings werden beter bezocht dan vorig jaar, daar kwamen vooral veel mensen van buiten de polder.

‘Bij fruitbedrijf Verhage in Luttelgeest en in het Voorsterbos was het tot in de late uurtjes gezellig met een barbecue en kampvuur. De wedstrijd van het Nederlands elftal werd in het Voorsterbos zelfs bekeken met een beamer op een camper.’

Meer informatie: www.uit-jetent.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *