Thomas Cook ziet vakantieboekingen naar zonbestemmingen toenemen

Ondanks het mooie weer in Nederland en de goede vooruitzichten voor de komende weken ziet reisorganisatie Thomas Cook dat er volop vakanties worden geboekt naar zonniger oorden; “Nederlanders hebben weer geld over voor een vakantie en willen graag weg uit de bekende omgeving om beter te kunnen ontspannen.” De meest populaire vakantiebestemmingen van dit moment zijn Griekenland, Spanje, Egypte en Turkije.

Het zijn niet aleen de last-minute aanbiedingen die in trek zijn. Thomas Cook ziet ook een stijging in belangstelling voor de vakanties waar de prijzen niet extreem gedaald zijn. Het contact center van Neckermann Reizen wordt op dit moment extra bezet om de grote vraag naar vakanties op te kunnen vangen. “We hadden niet durven hopen op deze enorme vraag naar vakanties vanwege het mooie weer in het voorjaar maar zijn aangenaam verrast”, aldus Hanita van der Meer, woordvoerder voor Thomas Cook Nederland.

Veiligheid is ook een reden waardoor mensen wat afwachtend zijn geweest met vroeg boeken van de vakantie in het voorjaar waardoor er nu wat meer mensen alsnog een keuze voor een vakantie maken.

Bron: persbericht Thomas Cook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *