Succes van flexibele boekingen bij Center Parcs

Eerder dit jaar introduceerde Center Parcs de mogelijkheid om flexibel je aankomst en vertrekdatum te kiezen (i.p.v. de gebruikelijke keuze weekend – week – midweek.) De eerste resultaten van de aanpak werden afgelopen week, als onderdeel van de persconferentie over investeringen, gepresenteerd.

De resultaten zijn volgens Mark Haak Wegmann boven verwachting: “In Nederland kiest nu al 20% van de boekers voor opties buiten de standaard. Bij de buitenlandse gasten lopen die percentages nog hoger op (tot 38% bij de Franse gasten). Het nieuwe systeem zorgt ook voor nieuwe klanten. Zo’n 60% van de flexboekingen betreft een nieuwe gast van Center Parcs.”

Meest populaire flexboekingen:

Rond het weekend:

  • overnachting op vrijdag en zaterdag
  • aankomst op donderdag in aanloop naar een weekend verblijf

Rond de midweek

  • aankomst op maandag – 3 nachten verblijf
  • aankomst op dinsdag – 3 nachten verblijf
feitjes rondom flexboekingen

Het is logistiek een hele klus geweest om de flexibele boekingen in te voeren. Het heeft o.a. consequenties voor het boekingssysteem, de schoonmaak, en de informatie die je je gasten meegeeft. Er zijn ook praktische voordelen. Zo kan de inzet van de schoonmaak (bijna helemaal in eigen beheer bij Center Parcs) beter worden gespreid over de weekdagen.

Allotment voor flexboekingen
Een van de aandachtspunten bij de flexibele boeking is de leegstand op de tussenliggende dagen. Voorheen kon de organisatie in de planning rekening houden met de vaste wisseldagen. Nu moet er meer worden gepuzzeld om de leegstand zo laag mogelijk te houden. Om de flexibele boekingen overzichtelijk gehouden wordt er o.a. gewerkt met een allotment van huisjes die voor flexibele boeking in aanmerking komt. Daarmee wordt er voor gezorgd dat de standaardboekingen (nog altijd veruit het grootste segment) niet al teveel worden verstoord.

Zie ook: Center Parcs geeft toelichting op grootschalige investeringsplannen

Meer informatie: www.centerparcs.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *