Stormloop bij verkoop vakantiewoningen Center Parcs Zandvoort

In slechts een week tijd heeft marktleider Center Parcs Vastgoed meer dan de helft van de 400 vakantiewoningen op Center Parcs Park Zandvoort aan investeerders verkocht. Niet eerder was de start van de verkoop van een Center Parcs park zo succesvol.

Particuliere investeerders kochten 100 vakantiewoningen en met het vastgoedfonds Zeeland Investments Beheer (ZIB) is een overeenkomst getekend voor de aankoop van 120 vakantiehuisjes, het strandhotel en alle parkvoorzieningen. De totale verkoopopbrengst bedraagt €91 miljoen. Een belangrijk deel van de verkoopopbrengst wordt gebruikt om het vakantiepark volledig te moderniseren. Center Parcs Vastgoed signaleert al langer een toenemende vraag naar vakantiewoningen met name onder particuliere investeerders.

Enrico de Koster, CEO Real Estate Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs: “Vakantiewoningen van Center Parcs zijn altijd al een gewilde investering geweest, voor zowel de institutionele investeerder alsook voor de particuliere investeerder. De snelheid waarmee we nu woningen verkopen is echter ongekend. Een week na de verkoopstart is meer dan de helft van het vastgoed op Center Parcs Park Zandvoort al verkocht. We merken dat de investeringsbereidheid vooral nu onder particuliere investeerders groot is door de aantrekkende economie. Daarnaast kopen veel particulieren een vakantiewoning van Center Parcs vanwege de vaste huurinkomsten en het feit dat zij geen omkijken meer hebben naar hun investering.”

Veel kopers uit België en Duitsland
Opvallend is dat de particuliere investeerders niet alleen uit Nederland komen, maar ook uit België en Duitsland. Vooral investeerders uit België weten de Nederlandse vakantiewoningen steeds beter te vinden onder andere vanwege de gunstige fiscale regelingen. Naast de verkoop aan particuliere investeerders is er ook een overeenkomst gesloten met het investeringsfonds ZIB voor de aankoop van 120 vakantiewoningen, het subtropische zwembad Aqua Mundo, de restaurants, het overdekte parkcentrum, de speeltuinen en het strandhotel. Na de verkoop worden de woningen, parkvoorzieningen en het hotel voor 15 jaar terug gehuurd door Center Parcs tegen een vaste netto huurvergoeding. Ook de vakantiehuizen die aan particuliere investeerders zijn verkocht, huurt Center Parcs onder dezelfde voorwaarden terug. Het vakantiebedrijf blijft op die manier verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en onderhoud van het park.

Verkoop maakt modernisering mogelijk
Een aanzienlijk deel van de verkoopopbrengst zal worden gebruikt voor een grootschalige modernisering van Center Parcs Park Zandvoort, die in januari 2019 zal beginnen. Eerder transformeerde Center Parcs met succes haar parken Port Zélande, Les Ardennes, Park Hochsauerland en Nordseeküste, maar nu gaat het vakantiebedrijf een stapje verder. Niet alleen krijgen de woningen een luxe inrichting, ook de buitenzijden van de woningen op Center Parcs Park Zandvoort krijgen een metamorfose. De modernisering van het park in Zandvoort is onderdeel van een groot vernieuwingsprogramma waarmee Center Parcs een nieuwe standaard zet voor familievakanties.

ZIB positief over recreatie
Het is niet de eerste keer dat ZIB investeert in een park van Center Parcs. In 2003 werd het grootste vastgoedfonds in Nederland gerealiseerd voor vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. “Door de aanhoudend lage spaarrente bij de banken zoeken mensen naar andere manieren om hun geld veilig te investeren met een goed rendement”, aldus Nathalie Oosterlinck van ZIB.

“Vakantiewoningen zijn een geliefde investering. Het rendement ligt substantieel hoger dan de huidige rentes op spaarrekeningen. Met een vastgoedfonds belegt een groot aantal investeerders gezamenlijk in het totale park. De investeerders hebben geen zorgen over verhuur en onderhoud van de woningen. We merken ook dat mensen het prettig vinden om hun geld te steken in iets dat dicht bij huis is. Center Parcs Zandvoort ligt op een toplocatie: aan de rand van één van de populairste stranden van Nederland. Doordat niet alleen de woningen, maar het hele park gerenoveerd worden, heeft dit vakantiepark ook voor de toekomst enorme potentie.”

Meer informatie:
Center Parcs vastgoed
Zeeland Investments Beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *