Sterke toename verkoop reisverzekeringen in juni

Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel dichter bij huis te zoeken want het aantal afgesloten werelddekkingen nam af.

Villages Nature, nabij Parijs

Vooral 35 plussers sluiten weer reisverzekeringen af

Uit de cijfers van Independer lijken vooral 35-plussers vakantieplannen maken. Was deze groep vorig jaar goed voor 44 procent van alle afgesloten reisverzekeringen, dit jaar zijn 35-plussers verantwoordelijk voor 55 procent hiervan.  

Minder mensen kiezen voor werelddekking

Het lijkt erop dat we dit jaar dichter bij huis blijven, want reisverzekeringen met werelddekking zijn minder populair. Vorig jaar werd in mei en juni nog bij 46 procent van de reisverzekeringen een werelddekking afgesloten. In dezelfde maanden van dit jaar ging dat om nog maar 27 procent. Wel lijken mensen meer belangstelling te hebben voor doorlopende reisverzekeringen dan voor kortlopende pakketten. Vorig jaar zocht 62 procent van de vergelijkers naar een doorlopende reisverzekering. Dit jaar steeg dat percentage naar 76 procent.

Minder lang op reis

Consumenten die reisverzekeringen vergelijken bij Independer krijgen de vraag hoeveel aaneengesloten dagen zij willen reizen. Doorlopende reisverzekeringen hanteren namelijk een verschillend aantal dagen waarop je maximaal aaneengesloten in het buitenland mag zijn. Mensen geven hiervoor dit jaar een kortere periode op dan vorig jaar. In mei en juni van dit jaar sloot 38 procent een verzekering af voor een periode langer dan 60 dagen. Dat is 10% minder dan vorig jaar.

Bron en meer informatie: www.independer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *