Steeds meer stedentrips starten met de trein

Uit boekingsgegevens van Weekendjeweg.nl blijktt dat steeds meer Nederlanders de trein nemen voor een stedentrip in eigen land. In 2009 koos 19% van de stedentrippers voor de trein, in 2012 groeide dit naar 30% en dit jaar neemt 43% de trein.

treinreizenWeekendjeweg.nl biedt al langere tijd treinarrangementen naar ruim 50 Nederlandse steden; inclusief een hotelovernachting. Ed Trentelman van Weekendjeweg.nl: “We signaleren dat Nederlanders hun weekendje weg zowel ontspannen als duurzaam willen beginnen. Dat doen ze steeds meer door met de trein te reizen. Zo hebben ze geen last van files, betalen ze geen parkeerkosten en dragen ze bij aan een beter milieu”.

De top 5 populairste steden bij weekendjeweg.nl voor een treinvakantie in eigen land:
1.    Maastricht
2.    Den Haag/Scheveningen
3.    Rotterdam
4.    Groningen
5.    Utrecht

Bron: persbericht Weekendjeweg.nl

Label Bewust op reis
Het initiatief voor Bewust op Reis komt van grote partijen uit de toeristenbranche: Accor Hotels, Center Parcs, WeekendjeWeg.nl en de Nederlandse Spoorwegen. Bewust op Reis wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken. Deze partijen hebben zich ten doel gesteld om gasten te verleiden duurzaamheid in hun vakantiekeuze mee te wegen.
Meer informatie: www.bewustopreis.nl

Eén reactie

  1. Een gouden tip die ik onlangs hoorde voor een stedentrip naar Berlijn met de trein: ga met je auto vlak over de grens Duitsland in en neem daar de trein. Dat is een stuk goedkoper qua prijs dan dezelfde trip vanuit Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *