Steeds meer Belgen plannen een bezoek aan de Kust

Zo’n 16 procent van de Belgen heeft de intentie om de komende 7 dagen de Belgische kust te bezoeken. Dat ligt 3 procent hoger dan de voorbije week, toen 13 procent van de Belgen aangaf een bezoek aan de Kust te willen brengen. Twee weken geleden was dit 11 procent.

Belgische kust (foto: visit flanders)

“Traditioneel is de tweede helft van juli altijd drukker dan de eerste helft. Daarnaast zien we ook de betere weersvoorspellingen als oorzaak voor deze stijging”, licht Liesbet Billiet, regiomanager van de Kust, toe. “Positief is dat zo’n 57 procent van de mensen die aangeven naar de Kust te willen komen, ook plant om er te overnachten. Het gaat dan zowel om tweedeverblijvers als gasten van hotels, B&B’s, vakantiehuisjes en campings. Voor de sector is dat goed nieuws.”

Toeristen worden aangeraden om bij hun bezoek aan de Kust steeds gebruik te maken van de druktebarometer op www.dekust.be. Voor het komende weekend (11 en 12 juli) verwacht de Kust een lichtgroen tot geel weekend. Dat betekent dat het op de meeste plaatsen ‘gezellig’ blijft. Op sommige plaatsen wordt er tijdelijk code geel verwacht. Vooral in de centra van de badplaatsen kan het dan even druk zijn.

De metingen naar de bezoekersintenties van de Belgen gebeurt via een online panelbevraging van iVox. De druktebarometer is ontwikkeld door Westtoer in samenwerking met Proximus en maakt gebruik van mobiele telefoniedata. De barometer geeft permanent de actuele situatie in de badplaatsen weer. Elke zone krijgt een kleur van donkergroen tot oranje. Die kleurcodes geven aan hoe druk het er op dat moment is: donkergroen staat voor rustig, lichtgroen staat voor gezellig, geel staat voor druk en oranje voor zeer druk. De druktebarometer werd intussen meer dan 400.000 keer geconsulteerd.

Meer informatie: www.dekust.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *