Stabiel aantal toeristen verwacht ondanks vroege Pinkstervakantie

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pinksteren. Ongeveer 500.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land en circa 300.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Dat zijn dezelfde voorspellingen als vorig jaar. Toen vielen de pinksterdagen wat later (8 en 9 juni) Pinksteren valt dit jaar op zondag 24 en maandag 25 mei.

ANWB Lentedagen - 62Weer Pinksterdagen 2015
Vergeleken met Pinksteren vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 100.000 minder Nederlanders op vakantie. Vorig jaar viel Pinksteren later en was het pinksterweekeinde zomers, met temperaturen rond de 30 graden. Bovendien valt Pinksteren dit jaar vlak na de lange meivakantie. Over het weer durven de meteorologen nog weinig concrete uitspraken te doen. In de aanloop naar het Pinksterweekend valt er in ieder geval veel regen. Piets weerbericht heeft de Pinksterdagen nog niet afgeschreven. Hij rekent op iets warmer weer en minstens wisselvallig weer; maar wellicht nog iets beter.

Kamperen en bungalow populair
Kamperen in eigen land is favoriet tijdens Pinksteren; bijna de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Daarnaast is ook de bungalow een populaire accommodatie. Rond Pinksteren wordt er bijna 90 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

Buurlanden
Bijna veertig procent van alle pinkstervakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn de buurlanden Duitsland en België, en Frankrijk.

Bron: persbericht NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *