Slapen in een slakkenhuis of paddenstoelwoning

In de serie ‘bijzondere accommodaties’ kwamen we in Frankrijk op het spoor van een enorm slakkenhuis en een huisje in een paddenstoel. Vakantiepark Domaine de Dienné, gelegen in de omgeving van Poitiers, biedt deze nieuwe accommodaties vanaf 2013 aan.

Beide accommodaties beschikken over twee slaapkamers en bieden capaciteit aan 4-6 personen. Domaine de Dienné ligt op circa 40 km van Futuroscope en biedt accommodaties uiteenlopend van elvenhuisjes tot boomhutten. Maar beschikt ook over reguliere kampeerplekken.

Maison escargot
Naast wijngaardslakken om te eten, vind je in Vienne ook een reuze slak. Om in te slapen wel te verstaan. Het twee verdiepingen tellende slakkenhuis is van alle gemakken voorzien. Zo heeft het object twee slaapkamers, een keuken met vaatwasser en badkamer met massagedouche. De inrichting bestaat uit handgemaakte meubels in de vorm van fruit en vegetatie.

Nieuw zijn ook de twee paddenstoelen woningen, waarin de ‘kleine kabouters’ van het gezin zich helemaal thuis voelen. Deze bijzondere accommodaties bestaan ook uit twee verdiepingen en zijn volledig ingericht.

Overnachten in een slakkenhuis of paddenstoelen woning kan vanaf € 156,- per nacht of € 294,- per weekend. Domaine de Dienné biedt ruim 70 accommodaties, verdeeld over 47 hectare. Naast de bijzondere accommodaties vind je hier een manege, spa, adventure park en een huisdieren hotel.

Verantwoord overnachten
Domaine de Dienné zet zich in voor een duurzame wereld en is in het bezit van het Green Key keurmerk. De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen het bedrijf. Belangrijke aspecten van het keurmerk hebben betrekking op gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval.

Meer informatie: www.domaine-de-dienne.fr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *