Roompot ziet belangstelling voor strandvakantie groeien

Steeds meer toeristen trekken naar de Nederlandse kust. De accommodaties van Roompot Vakanties aan de Noordzee telden bijna 20 procent meer overnachtingen dan dezelfde periode in 2015. Ook het komende Pinksterweekend zitten de parken aan de kust nagenoeg vol.

roompotVanaf begin dit jaar tot met het Pinksterweekend werden er op de 23 kustparken van Roompot Vakanties bijna een vijfde meer overnachtingen geboekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. (Er werden in 2015 geen nieuwe parken geopend/toegevoegd aan de keten.)

Graag aan zee
“De kust blijft onverminderd populair”, zegt woordvoerder Marc Volleman. “Ondanks het natte voorjaar en de slechte weersvoorspellingen voor het Pinksterweekend, willen mensen gewoon heel graag aan zee zitten. We zien dit aantal jaarlijks toenemen en we merken het ook in de verkoop van de accommodaties aan de kust. Dit weekend begint de verkoop van vakantiewoningen op ons nieuwe park Beach Village in Renesse.”

De belangstelling voor het nieuwste vakantiepark van Roompot is groot. De eerste honderd afspraken staan al gepland. Niet alleen van mensen uit eigen land maar ook over de grens uit Duitsland en België. Vooral de Vlaming weet een vakantie aan de kust steeds meer te waarderen. Tot voor kort kwamen de Belgen tot aan ‘Knokke-Noord’, namelijk Cadzand-Bad. Nu ontdekken de Vlamingen ook de rest van de kust.

Over Roompot Vakanties
Roompot Vakanties begon op 1 april 1965 als een camping in het Zeeuwse dorp Kamperland, maar is inmiddels uitgegroeid tot marktleider met meer dan 250 vakantieparken en 2100 medewerkers, verspreid over 11 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zeeuwse Kamperland. Ieder jaar worden zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in de 36 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts, van comfortabel tot zeer luxe.

Bron: persbericht Roompot Vakanties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *