Roompot Vakanties meldt stijging boekingen zomervakanties met 16 procent

De veranderende economische wind wordt ook gemerkt op de vakantieparken van Roompot Vakanties. Zij zien dat het toerisme in Nederland aantrekt in vergelijking met de voorgaande jaren. Het aantal boekingen voor de zomervakantie (maanden juli en augustus) ligt op dit moment 16 procent boven het niveau van vorig jaar.

RoompotDuitse en Belgische toeristen
Het grootste deel van de stijging komt voor rekening van Duitse en Belgische toeristen die komende zomer hun vakantie in ons land gaan doorbrengen. Vooral de Nederlandse kust en Zeeland blijven in trek. De trend sluit aan op de ontwikkeling bij Roompot van de afgelopen jaren: het aantal boekingen vanuit Duitsland naar Nederland steeg in de periode 2011-2012 met 18,7%.

De stijging van zestien procent is opvallend omdat de Nederlandse vakantiemarkt als geheel nog steeds last heeft van de gure economische wind. Uit cijfers van brancheorganisatie ANVR blijkt dat het aantal boekingen landelijk gezien juist zestien procent achterloopt, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Over Roompot Vakanties
Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Roompot is actief in het management en de exploitatie van bungalowparken en campings in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zeeuwse Kamperland. De jaaromzet bedroeg vorig jaar meer dan € 255 miljoen. Ruim 1,2 miljoen mensen bezochten vorig jaar een Roompot-park, het aantal overnachtingen was bijna 7,5. miljoen.

Meer informatie: www.roompot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *