Roompot neemt sectorgenoot Qurios over

Roompot neemt sectorgenoot Qurios en zijn parken over. Naast de 4 bestaande parken die Qurios in portefeuille heeft, staan 5 nieuwe Qurios projecten in Nederland, Frankrijk en Portugal op de planning.

Qurios Grevelingenstrand

Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen zal die parken onder het Qurios-label aanbieden zodat vaste gasten hun vertrouwde parken in een oogopslag op de Roompot-kanalen herkennen. Het huidige management van Qurios zal zich voortaan op concept- en projectontwikkelingen in de leisure branche concentreren.

Vier kustparken en vijf nieuwe projecten in Europa

Opgericht in 2015 in Amsterdam heeft Qurios zich de voorbije 5 jaren ontpopt tot een toonaangevende aanbieder van unieke vakantieparken aan de Nederlandse kust, waar kwaliteit en gastvrijheid centraal staan. Naast de 4 bestaande parken op Ameland, in Bloemendaal aan Zee, Zandvoort en aan het Grevelingenmeer werkt Qurios volop aan de opening van twee nieuwe parken in het Noord-Hollandse Callantsoog en het Zuid-Limburgse Gulpen. De ontwikkeling van 3 andere parken in Nederland, Frankrijk en Portugal staat ook op de planning. Het bestaande aanbod en die ontwikkelingsplannen sluiten prima aan bij het sterke kustaanbod van Roompot en wekte de interesse van Europa’s tweede grootste aanbieder van vakantiewoningen.

Overname en verdere groei  

Het management van beide groepen kondigt vandaag samen aan een akkoord te hebben bereikt in de overname van Qurios door Roompot. Op die manier zullen de vier bestaande en vijf geplande parken het aanbod van de Nederlandse groep komen versterken. Zodat bestaande Qurios-gasten de parken gemakkelijk blijven herkennen, zal Roompot die parken onder het Qurios-label op zijn kanalen aanbieden en de website van Qurios behouden. Roompot verwacht dat de 366 vakantiewoningen en accommodaties vanaf 1 oktober 2020 op de Roompot website en via alle andere Roompot-kanalen boekbaar zullen zijn.

Huidige management Qurios concentreert zich voortaan op concept- en projectontwikkelingen

De circa 90 personeelsleden van Qurios op de parken blijven er aan de slag. Ook de medewerkers van de marketingafdeling van Qurios, die in het Amsterdamse hoofdkantoor zijn gevestigd, gaan mee naar Roompot om de relatie met de bestaande gasten te verzekeren, ervaring te delen en van de digitale marketing- en verkoopexpertise van Roompot te genieten. Het huidige management zal zich voortaan concentreren op concept- en projectontwikkelingen van leisureprojecten vanuit de huidige kantoren in Amsterdam.

Roompot breidt verder uit

Roompot is in volle expansiemodus. Naast een bestaand aanbod van meer dan 150 parken verwelkomde de markleider net voor de zomer het park Pagedal in zijn aanbod en plant het volgend jaar zijn aanbod uit te breiden met minstens 7 nieuwe parken en resorts.

Zo sluiten 3 vakantieparken aan bij het aanbod van Roompot: de 74 Beach Villa’s op Hoek van HollandDuinresort Dunimar en de 90 strandhuisjes in het Noord-Hollandse Julianadorp. Verder is Roompot volop bezig met de (voorbereiding van de) bouw van het nieuwe VeerseKreek aan het Veerse Meer in Zeeland, een nieuw ecologisch park aan het Markermeer in Wijdenes in Noord-Holland en een nieuw park in het Noord-Brabantse Someren, die allemaal in 2021 hun eerste Roompot gasten zullen ontvangen. Begin juli kondigde Roompot ook de komst van een nieuw natuurpark in het Belgische Eksel dat ook in 2021 zijn deuren zal openen. Roompot sluit bovendien niet uit dat het binnenkort nog een uitbreiding van zijn aanbod in 2021 zal aankondigen.

De overname van Qurios door Roompot toont KKR’s engagement om strategische fusies en overnames door de toonaangevende aanbieder van vakantieparken te ondersteunen. De overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Financiële voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

Over Qurios

Qurios Holiday Retreats (Amsterdam, 90 medewerkers, opgericht 2015) is in vijf jaar tijd gegroeid tot een toonaangevende aanbieder van unieke vakantieparken. In 2019 verzorgde Qurios 270.000 gastnachten verspreid over haar 4 locaties in Nederland, voornamelijk voor trouwe Nederlandse (49%) en Duitse (45%) gasten. In 2020 staan drie Qurios parken in de Zoover top 10 “beste vakantieparken van Nederland”. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Qurios.  Alle locatie hebben een Gouden GreenKey certificering, het hoogst haalbare.

Meer informatie: www.qurios.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *