Roompot ziet steeds meer Belgen op Nederlandse vakantieparken

Steeds meer Belgen steken in de zomer de grens over voor een vakantie in Nederland. Dit jaar boekten ze 33 procent vaker een vakantiehuisje in een Nederlands park dan een jaar terug. Dat blijkt uit cijfers van Roompot Vakanties.

Noordzee Résidence Cadzand- Bad
Noordzee Résidence Cadzand- Bad

Met name juli is voor de Belgen een populaire maand om ons land te bezoeken. Het aantal boekingen steeg dit jaar in deze maand met 57 procent ten opzichte van 2015. En waar Belgische vakantiegangers voorheen vooral naar de Zeeuwse parken trokken, gaan ze nu ook steeds noordelijker, constateert woordvoerder Marc Volleman van Roompot.

“De Belgische kust is de afgelopen jaren steeds drukker geworden”, verklaart Volleman de toegenomen belangstelling. “Daarom zijn ze op zoek gegaan naar alternatieven en dan is Nederland natuurlijk een hele goede optie. We hebben brede stranden en schitterende duinen. Dat weten ze echt te waarderen. Daarnaast houdt de Vlaamse toerist van fietsen en ontdekken ze ook steeds meer de culinaire mogelijkheden in Nederland.”

Nederlander liefst in augustus
Niet het alleen het aantal Belgen nam toe. Ook Duitsers weten ons land steeds beter te vinden. Hun aantal steeg in de zomermaanden met 12 procent. En ook bij hen is de stijging in juli het grootst: het aantal boekingen uit Duitsland in deze maand steeg met 27 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het aantal Nederlandse boekingen nam ook toe. In totaal steeg het aantal boekingen door Nederlanders in de zomermaanden met 18 procent. Er is bij Nederlanders wel een omgekeerde trend gaande, want augustus is hier de populairste maand, met een groei van 30 procent, tegenover een toename van 11 procent in juli.

Schoolvakanties in 2016
Zomervakantie in Nederland (wisselend per regio): 9 juli – 4 september
Zomervakantie in België: 1 juli – 31 augustus
Zomervakantie in Duitsland (wisselend per deelstaat): 23 juni – 12 september
Zomervakantie in Nordrhein Westfalen: 11 juli – 23 augustus
Bron: Schoolvakanties-europa.nl

Bron: persbericht Roompot

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *