Richtlijnen voor kwalificatie ‘Trekkershut’ aangepast

Recreatieondernemers kunnen vanaf nu ook andere accommodaties dan de originele types als Trekkershut® aanmelden bij Stichting De Groene Koepel. De stichting heeft haar richtlijnen voor de kwalificatie ‘Trekkershut’ aangepast; meerdere houten bouwsels worden erkend als Trekkershut.

thepodMarieken Nieuwdorp, directeur De Groene Koepel: “Om de gast meer beleving te kunnen bieden gaan we van bouwsel naar concept. Dus niet het standaardhutje is van belang, maar datgene wat de gast in en om de hut kan aantreffen. De beleving die hij er vindt, staat centraal. Een gast weet van tevoren wat hij kan verwachten aan faciliteiten, echter de vormgeving kan een verrassing zijn.”

Richtlijnen
Ondernemers kunnen nu meerdere typen trekkersaccommodaties op hun terrein aanmelden als Trekkershut. Alle locaties worden opgenomen op de website van Stichting Trekkershutten en op de Trekkershuttenkaart die in maart 2015 uitkomt. Ook bij de nieuwe type hutten zullen kwaliteit, het huttengevoel en houtbeleving voorop blijven staan. Deze kwaliteit heeft de stichting omschreven in de nieuw opgestelde richtlijnen voor erkenning, inrichting en beheer van Trekkershutten.

Trekkershut
Een Trekkershut® blijft een eenvoudig, maar kwalitatief goed houten huisje. Trekkershutten zijn in verschillende verschijningsvormen te vinden in een netwerk van 250 locaties in de Benelux. De hutten zijn met name geschikt als onderkomen voor recreanten die graag rondtrekken in een bepaald gebied, op de fiets, te voet of met de auto.  Het onderscheidende kenmerk van Trekkershutten ten opzichte van andere verblijfsaccommodaties is dat ze per nacht te huur zijn.

Meer informatie: www.trekkershutten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *