Prijzen van vakantieparken inclusief alle bijkomende kosten

Startup VapZo heeft deze week een website gelanceerd die de prijzen van vakantieparken toont inclusief de bijkomende verplichte kosten. Bij de start vergelijkt Vapzo de prijzen van 115 vakantieparken. Op www.vapzo.nl zijn de prijzen transparant en duidelijk gemaakt en is ergernis nummer één van de consument weggenomen. De consument wordt niet verleid met aantrekkelijk aanbiedingen en kan de totaalprijzen eenvoudig met elkaar vergelijken.

VapZobetaUit eerdere onderzoeken van de consumentenbond is gebleken dat reisaanbieders de consumenten beter moeten informeren over de extra verplichte kosten als gemeenteheffingen, bedlinnen en reserveringskosten. Een aantrekkelijke prijs valt aan het eind van de boeking vaak tegen. Vanwege de verplichte kosten komen consumenten in sommige gevallen ruim 30% hoger uit dan gedacht.

Tot op heden hebben de vakantieparken geen gehoor gegeven aan het verzoek van de consumentenbond om de onvermijdbare kosten in de beginprijs op te nemen. Consumenten hebben recht op transparante en duidelijke prijzen en de komst van VapZo is een stap in de goede richting.

Alert service
Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de “Alert Service”. Deze handige gratis service helpt de bezoeker met het vinden van het meest voordelige vakantiepark.  Na het instellen van een alert wordt de consument automatisch op de hoogte gehouden over de prijsontwikkeling van de vakantieparken die voldoen aan de opgegeven voorkeur.

Op dit moment zijn de prijzen van de drie grootste vakantiepark aanbieders (Landal, Roompot en Centerparcs) inzichtelijk gemaakt. In de loop van 2013 worden ook de kleinere ketens toegevoegd.

Meer informatie: www.vapzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *