Personeel Center Parcs UK krijgt training in gasten fotograferen

Center Parcs in Groot Britannie (staat los van Center Parc Europe), introduceert een workshop voor medewerkers om foto’s van gasten te maken met hun eigen apparatuur, zoals camera’s en smartphones. Professionele fotografen worden ingezet om de workshop te verzorgen. Zij geven o.a. tips over techniek en composities zodat gasten hun memorabele momenten ook optimaal in beeld krijgen. In de huidige situatie wordt al regelmatig aan het personeel gevraagd om ‘even een fotootje te maken’. Deze workshop sluit daar prima op aan.

Center parks uk photoHet is inmiddels al onderdeel van het beleid dat personeel hulp biedt bij fotograferen als zich een bijzonder fotomoment voordoet. Door de workshops krijgen de medewerkers meer kennis over het gebruik van een variëteit aan foto-apparaten; van telefoons en i-pads tot serieuze spiegelreflex camera’s. In de workshop krijgen de deelnemers basiskennis over de theorie achter een ‘goede foto’, met o.a. tips en tricks over belichting en compositie. Ook aan techniek en instellingen van diverse apparatuur wordt aandacht besteed. De workshop wordt afgesloten met een praktijkopdracht in het park.

Tracy Walker, de trainings- en ontwikkelings manager van Center Parks UK licht toe: “We zijn erg blij dat we deze workshop kunnen toevoegen aan het portfolio van training van ons personeel. We willen graag voorop lopen in het ondersteunen en ontwikkelen van onze medewerkers en ons huidige trainingsprogramma heeft al duizenden mensen geholpen om te groeien in kennis en kunde. Met dit soort trainingen zijn medewerkers nog beter uitgerust om hun werk op een bijzondere en enthousiaste wijze uit te voeren.”

Colin Whaley bekijkt de workshop vooral vanuit een marketingperspectief: “We hoeven onze gasten echt niet aan te sporen om foto’s te nemen en te delen. Dat doen ze zelf maar al te graag. Dat we nu vaker kunnen aanbieden om foto’s te nemen waar de hele familie op staat is wel een belangrijke meerwaarde. Een short-break is vaak een moment voor de familie om eens echt samen te zijn. Die momenten samen wil je natuurlijk ook in een foto terug zien.”

De eerste workshop heeft inmiddels plaatsgevonden in Center Parcs Sherwood Forrest. De andere vestigingen volgen. De workshops worden in eigen huis georganiseerd en gefaciliteerd met de hulp van professioneel fotograaf Mat Brodie.

Meer informatie: Center Parcs UK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *