Papillon wint Alan Rogers Award voor meest innovatieve camping

Tijdens de vakantiebeurs in Utrecht is Camping De Papillon uit Twente verkozen tot meest innovatie Europese camping door Alan Rogers campinggidsen. Twee andere Nederlandse campings bereikten de top 3 van hun categorie; Waalstrand in de categorie landelijk gelegen camping en De Achterste Hoef in de categorie familiecamping.

Wassink van De Papillon neemt zijn prijs in ontvangst
Wassink van De Papillon neemt zijn prijs in ontvangst

Innovatief
Voor Alex Wassink van De Papillon was de prijsuitreiking meteen een aanleiding om complimenten aan Alan Rogers campinggidsen te geven: “Bij deze gids staat kwaliteit voorop en wordt je niet beoordeeld naar je advertentiebudget.” Afgelopen jaar investeerde De Papillon o.a. in een nieuw sanitairgebouw met een recreatieruimte er onder. Door deze slimme combinatie kon de camping bouwkosten besparen. De camping krijgt overigens steeds minder kampeerplekken: Wassink “Maar de plekken die we hebben worden wel groter en mooier. We hebben afgelopen jaar ook de paden meer slingerend gemaakt over het terrein.” De boekingen voor De Papillon liggen op dit moment al 23% boven resultaten van vorig jaar.

Belgen op de camping
In de categorie familiecampings kreeg De Achterste Hoef uit Bladel een blijk van waardering. Als we eigenaar Hendrik Garvelink vragen naar zijn strategie in de krimpende familiemarkt, laat hij trots weten: “De markt krimpt, maar wij hadden afgelopen jaar weer meer gasten. We zijn dan ook continu met vernieuwing bezig. Afgelopen jaar is er nog een 9 holes golfbaan bij gekomen. Een belangrijke attractie blijft toch het eigen strand op de camping. We zijn blij met de internationale aandacht die de Alan Rogers gids genereert. Er komen de afgelopen jaren ook steeds meer Belgen naar onze camping. We besteden ook veel aandacht aan lekker eten op ons bedrijf en dat wordt gewaardeerd en doorverteld. Sommige zondagen hebben we zelfs 180 couverts te serveren.”

Bewust gericht op natuurbeleving
Camping Het Waalstrand blijkt ook bewuste keuzes te maken, maar dan juist in het weglaten van voorzieningen. Roger Cornelissen: “We laten juist weten dat wij géén animatieteam hebben en dat spreekt ook mensen aan. Er komen bij ons vooral stellen en gezinnen die zelf leuke dingen met kinderen willen ondernemen. De ligging aan de Waal is uniek en zorgt voor prachtige foto’s. We merken wel dat gezinnen met kinderen de rivier soms wat eng vinden.”

Klik hier voor de hele lijst met winnaars (.doc)

Meer informatie: www.alanrogers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *