Nieuwe eigenaren met ambitie voor jachthaven in Kerkdriel

Na ruim anderhalf jaar is de overname van Jachthaven De Brink, gelegen in Kerkdriel, een feit. De jachthaven was al enige tijd op zoek naar gegadigden, maar is uiteindelijk per 17 april j.l. definitief overgenomen door Jachthaven van Gent en Restaurant Dukdalf die zich direct aan de jachthaven bevinden. De samenvoeging van Jachthaven De Brink met Jachthaven van Gent levert een totaal van 450 ligplaatsen op en is daarmee een van de grootste jachthavens in het rivierengebied. De overname draagt bij aan de positieve ontwikkeling die gaande is, om van het gebied De Zandmeren een recreatief en veelzijdig gebied te maken.

RestaurantDukdalf2Kwaliteit en service staan centraal
Het is geen toeval dat de overname juist nu plaatsvindt. Met het komende watersportseizoen in het vooruitzicht was het noodzakelijk om zaken definitief rond te krijgen. “Het was voor vele omstanders, maar ook voor passanten, het afgelopen watersportseizoen onduidelijk bij wie ze moesten zijn bij eventuele problemen en de toegankelijkheid tot de faciliteiten. Dit wordt door de overname niet alleen verholpen, maar ook kwalitatief nog eens verbeterd. Ruime standplaatsen en een verbetering van de faciliteiten verhogen de kwaliteit van de haven. Dat Jachthaven van Gent door de overname een van de grootste van het rivierengebied wordt, toont des te meer de professionaliteit van dit gebied”, vertelt Jos van Gent van Jachthaven van Gent trots. Jachthaven van Gent groeit door de overname van 230 ligplaatsen naar 450 plaatsen waarbij een uitbreiding van de huidige faciliteiten (douches, stroomvoorzieningen) van Jachthaven van Gent reeds gerealiseerd is. Hierdoor wordt de haven 1 geheel met een duidelijk aanspreekpunt en een continue service en kwaliteit. De herkenbare blauwe vlag blijft het teken van kwaliteit en ook de HISWA-voorwaarden zullen gehandhaafd worden in de gehele haven.

Compleet pakket
Restaurant Dukdalf heeft deelgenomen in de overname en neemt de grond gelegen rondom de haven over. Tevens zal Restaurant Dukdalf over vijf ligplaatsen beschikken waar passanten aan kunnen meren voor een korte stop bij Restaurant Dukdalf. “De synergie tussen de haven en ons restaurant maakt de haven weer aantrekkelijk voor passanten, maar ook voor het hele gebied is er eindelijk duidelijkheid rondom de toekomst van de haven”, vertelt Jeroen van Doorn, eigenaar naar Restaurant Dukdalf. “We hebben nu ook de mogelijkheid om onze eigen diensten uit te breiden, zo zullen er in de nabije toekomst sloepjes voor de verhuur komen die met een picknick-arrangement worden aangeboden”, licht Van Doorn verder toe. Restaurant Dukdalf biedt 7 dagen per week de mogelijkheden voor lunch en diner waar havengasten gedurende het watersportseizoen dan ook elke dag hartelijk ontvangen worden.

De Zandmeren steeds aantrekkelijker
De Zandmeren zijn in de omgeving Noord-Brabant sinds jaar en dag al een begrip. Velen brengen er een zomerse dag door aan het strand of in de omgeving. De recente toevoeging van bbq-restaurant Brandend Zand en toekomstig door de ontwikkeling van Het Gouden Zusje (bed-and-breakfast), zorgen voor een compleet scala aan activiteiten. De positieve ontwikkeling van het gebied zal naar verwachting dan ook steeds meer mensen uit Midden-Nederland gaan trekken. De ligging is immers ideaal dankzij de verbinding van Maas en Waal die hier samenkomen en biedt de omgeving brede mogelijkheden voor fietsers en wandelaars, die snel de omliggende plaatsen ’s Hertogenbosch en Zaltbommel kunnen gaan verkennen.

Bron: persbericht restaurant Dukdalf

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *