Nieuwe eigenaren voor de Bilderberg hotels

De 17 premium hotels en restaurants van Bilderberg in Nederland krijgen een nieuwe eigenaar. De voorgenomen overname vindt plaats door een consortium geleid door First Sponsor Group Limited uit Singapore en het Duitse Event Hotels. Met hulp van de nieuwe aandeelhouders wil Bilderberg haar groeistrategie een impuls geven om de merkpositie in Nederland verder te versterken.

Landgoed Lauswold

First Sponsor Group Limited is een in Singapore gevestigde investeerder en eigenaar van commercieel vastgoed met significante belangen in Nederland, zoals de Arena Toren, Mondriaan Toren en Munthof in Amsterdam en Berg & Bosch in Bilthoven. Event Hotels is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Keulen, Duitsland, gespecialiseerd in hotelinvesteringen en hotelmanagement en heeft op dit moment 11 hotels in Nederland onder beheer.

Dries van der Vossen, Managing Director van Bilderberg zegt: “De aankondiging van vandaag is een belangrijke stap in de geschiedenis van Bilderberg. Ik ben verheugd dat First Sponsor Group en Event Hotels de intentie hebben verder te investeren in de waardeproposities van ons Bilderberg hotelnetwerk. Elk individueel hotel heeft een uniek aanbod voor onze hotel- en restaurantgasten. Na afronding van de voorgenomen Transactie zullen de nieuwe aandeelhouders ons een solide financiële basis bieden en tegelijkertijd verder bouwen op de goede reputatie van het Bilderberg merk, de service en toewijding van onze werknemers en op de recente aanzienlijke investeringen die gedaan zijn in hotelrenovaties. Vooruitkijkend blijft Bilderberg optimaal gepositioneerd als een onafhankelijk premium hotelmerk in Nederland.”

First Sponsor Group en Event Hotels zijn lange termijn vastgoedinvesteerders in onder andere hotels. De investeerders hebben er een belang bij om hun marktpositie in Nederland uit te bouwen, een van hun kernmarkten voor toekomstige groei. De voorgenomen Transactie biedt beide investeerders de kans om een portfolio van succesvolle hotels met een rijke historie en sterke dienstverleningscultuur over te nemen in Nederland, een land met gunstige economische vooruitzichten.

Bilderberg is een sterk Nederlands premium merk dat hoog gewaardeerd wordt door First Sponsor Group en Event Hotels en zal profiteren van investeringen in toekomstige groei. Het bedrijf zal een onafhankelijke Nederlandse entiteit blijven en hoofdkantoor houden in Renkum.

De voorgenomen Transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke processen met de Nederlandse ondernemingsraad en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 afgerond zijn. Het management heeft al een adviesaanvraag gedaan bij de Ondernemingsraad en alle partijen zien uit naar een constructief en waardevol proces.

Bron: persbericht Bilderberg Groep

Zie ook: persbericht First Sponsor Group (pdf, et o.a. meer financiële gegevens)

Eén reactie

  1. In de laatste twee maanden twee keer aantal nachten doorgebracht in Bilderberg hotels.
    Een keer Groot Heidenborgh en een keer Bovenste Molen.
    Beide keren ergernis. Groot Heidenborgh slecht management en slechte communicatie onderling.
    Bovenste Molen. Zeer verouderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *