Nieuwe centrale voorzieningen voor Europarcs De Biesbosch

Recreatie- en Watersportcentrum De Biesbosch, onderdeel van de keten Europarcs, heeft een nieuw centrumgebouw geopend. Centraal thema in dit park, dat sterk op watersport is gericht, is ‘maritiem’ en de thematisering met zeerovers kom je op verschillende plekken tegen.

Familiebedrijf
Hoewel luxe uitgevoerd is het nieuwe hoofdgebouw boven alles toegankelijk en dat wordt door alle kinderactiviteiten ook uitgedragen tijdens de openingsdag. Sterker, het is ook de jeugd die onder begeleiding van het zogeheten recreatieteam het zwembad mag inwijden. ,,Dit hoofdgebouw profileert ons nog meer als familiebedrijf“, verklaart directeur Wim Vos junior. ,,Voor de kleinsten onder ons is er ook nog het indoor speelparadijs. Daarnaast bieden we gezinnen de keuze om in ons restaurant of lekker thuis te kunnen eten zonder daarvoor kilometers ver weg de spullen te hoeven halen. Dat kan gewoon in onze eigen supermarkt die ook in het hoofdgebouw is gevestigd. Daarnaast kunnen vrouwen zich heerlijk laten verwennen in één van onze beautyruimtes of genieten van onze houtskool- of infraroodsauna. En voor vertier in de avonduren kun je ook in het gebouw terecht, want we hebben in het horecagedeelte zowel een loungeruimte als een bruin café.”

faciliteiten
Waaruit bestaat de nieuwe centrumvoorziening? Naast alle faciliteiten moet eerst het ‘dorpsplein’ genoemd worden. Dat wil zeggen: het centrale plein dat tussen de horeca enerzijds en de supermarkt, indoor speelparadijs en de receptie anderzijds is gelegen. Volgens de Haagse architect Marcel Kampman moet dit een ontmoetingsplek worden, iets wat op de openingsdag duidelijk gelukt is: het plein is dé plek waar de mensen zich verzamelen. Daarnaast biedt het pand:

* Een gloednieuw terras met een luxueuze uitstraling. De vloer en de nabijgelegen waterpartij met dolfijn zijn in luxe donkergrijs natuursteen uitgevoerd.

* Een groot en toch sfeervol restaurant. Sfeervol door de donkerbruine kleur en de zeemansattributen aan de muur. Verder vallen de oud-Hollandse panden en gevels op die op miniatuurbasis zijn nagemaakt dan wel weergegeven op de muur die je ziet wanneer je het restaurant binnen loopt. Ook de toiletgroepen zijn ruim van opzet waarbij de deuren wederom in eiken zijn uitgevoerd. Verder kijk je vanuit de grote ramen uit op het terras en de jachthaven.

* Een heerlijke loungeruimte met comfortabele fauteuils.

* Een knus bruin café, ingekleurd met wederom de scheepsattributen.

* Een moderne receptie en adviesruimtes voor de verkoop dan wel verhuur waarbij het groen, de kleur waarmee EuroParcs zich identificeert, prachtig afsteekt tegen het blakende wit. De grote raampartijen maken de frisse uitstraling compleet: de ruimte is herkenbaar als die van een adviesruimte van financiële instelling zoals een bank, maar dan nog veel mooier vormgegeven.

* Een groot indoor speelparadijs waar je kind de ruimte heeft om helemaal ‘los’ te gaan. Klimmen, klauteren, spelen in de ballenbak: het kan hier allemaal.

* Een supermarkt waar je de broodnodige spullen kunt halen voor ontbijt, lunch en diner zodat je niet helemaal hiervoor naar de stad hoeft.

* Wellnessruimtes voor beautybehandelingen met ook de mogelijkheid van hoofd-, nek- en lichaamsmassages.

* Twee sauna’s op de eerste etage: een infrarood- en een houtskoolsauna

* Een zwembad met piratenboot en een piraat die boven het bad hangt. Uiteraard kun je in de daarnaast gelegen ruimtes douchen, is er kleedruimte en zijn er opbergkastjes voor de kleding.

* Een snackbar voor de snelle lekkere hap die je ter plaatse kunt nuttigen of mee naar huis kunt nemen.

* Achter het hoofdgebouw bevindt zich tal van andere faciliteiten zoals een kleine kinderboerderij, een buitenzwembad, een tennisbaan en een buitenspeelterrein met diverse faciliteiten voor de kinderen waaronder een springkussen.

Zie ook de aankondiging op RTV Dordrecht:

Meer informatie: http://europarcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *