Nieuw Landal-park in Zuid-Holland krijgt waterthema

Er wordt een nieuw Landal recreatiepark gebouwd, gelegen aan de Reeuwijkse Plassen, tussen Gouda en Bodegraven. Hier worden 271 waterlodges, waterwoningen en watervilla’s met eigen aanlegsteiger gerealiseerd. Een fraai centrumgebouw, voorzien van overdekt zwembad en een groot aantal faciliteiten, zorgt voor een all-weather vakantiebestemming in de regio. De luxe woningen van Landal De Reeuwijkse Plassen en het park worden duurzaam ontwikkeld.

De Reeuwijkse Plassen liggen midden in het Groene Hart en zijn ontstaan door de grootschalige turfwinning die hier sinds 1600 plaatsvond. De afgravingen zorgden voor afkalvende oevers en steeds groter wordende plassen. Uiteindelijk ontstonden hier de veengebieden, de grote plassen en meren die zo typerend zijn voor deze regio. Het Recreatieschap biedt regelmatig activiteiten aan om de natuur te ontdekken. Voor de realisatie van het recreatiepark wordt 16.000 m2 water toegevoegd aan het gebied.

Ruime variatie in woningtypen
Landal De Reeuwijkse Plassen, waarvan de bouw in het eerste kwartaal van 2015 van start gaat, wordt een recreatiepark met luxe waterlodges, -woningen en -villa’s. Er is een ruime variatie in woningtypen:
2- en 4-persoons waterlodges, ruime 4-, 6- en 8-persoons vrijstaande of geschakelde waterwoningen en riante watervilla’s voor 10, 12 of 20 personen. De waterwoningen en -villa’s zijn allemaal direct aan het water gelegen en beschikken over een eigen aanlegplaats om af te meren bij de woning. Elke woning biedt bovendien de privacy om comfortabel en luxe te ontspannen. Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp. De inbouw van zonnepanelen wordt als standaard optie aangeboden. In het interieur wordt gerecycled hout toegepast.

De natuur als uitgangspunt
“Wij zijn bijzonder verheugd om onze gasten een nieuw park te kunnen aanbieden in zo’n aantrekkelijke regio. Dit park onderscheidt zich door het fantastische buitenleven: alles is ontworpen met de natuur als uitgangspunt. Belangrijk voor ons is ook dat het park bij oplevering Green Key gecertificeerd is. Dit park past als een jas bij Landal; luxe woningen, veel vakantiebeleving en duurzaam gebouwd. We zien er naar uit de eerste gasten in de zomer van 2016 te kunnen ontvangen,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Duurzaamheid in breder perspectief
Investeerders Jan Zeeman en Aart Jan Verdoold van GREEN beogen een eigentijds recreatiepark in een natuurlijke omgeving te realiseren. “We kiezen voor de lange termijn, met inzet van duurzame materialen. De inrichting van het park, de bouw van de woningen, de gebruikte materialen, in alles is gekozen voor verantwoord, echt, puur en eerlijk. In combinatie met betrokken regionale ondernemers, streekproducten en de vorm van recreëren krijgt duurzaamheid een breder perspectief dan alleen groen en milieu,” aldus algemeen directeur Aart Jan Verdoold.

Voorzieningen
De centrale voorzieningen bestaan onder meer uit een ontvangstruimte, overdekt zwembad, ecologische speeltuin en een ParkShop met ruim aanbod aan streekproducten. Ook is het park direct gelegen aan een surf- en waterplas met strandje. Het park wordt omgeven door pittoreske dorpen, monumentale boerderijen, plassen en meren en vormt een ideale uitvalsbasis voor fiets-, wandel- en vaartochten.

Modelwoningen en open dag
Op zaterdag 13 december is er van 11.00-15.00 uur een open dag op het park. Er zijn zeven modelwoningen ingericht, met alle mogelijke afwerkingen en interieurstijlen. Voor alle details rondom de woningen, de afwerking en de realisatie kan men ter plaatse terecht bij het verkoopcentrum aan de Oudeweg 9 te Reeuwijk of kijk op www.parqgreen.nl.

Eén reactie

  1. Geachte heer/mevrouw,

    ik las over Nieuw Landal-park in Zuid-Holland. Ik ben benieuwd of er ook behoefte is aan Horeca/activiteiten voor vrije tijdsbesteding?

    Kunt u mij informeren over de mogelijkheden?

    Met vriendelijke groet,
    Anton van houdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *