Nederlandse steden populair als bestemming zomervakantie

Veel Nederlanders kiezen dit jaar voor een vakantie in eigen land. Boekingswebsite hotels.com ziet in de top-3 van zomervakantiebestemmingen van Nederlanders enkele opvallende Hollandse bestemmingen opduiken. Amsterdam voert de ranglijst zelfs aan en ook Den Haag is populair (op 3).

Den Haag
Den Haag
Dichtbij huis is sneller thuis
Ook andere Nederlandse steden zijn populair. Groningen (16) en Maastricht (19), staan dit jaar in de top 20. Populaire internationale steden onder Nederlandse vakantievierders liggen voornamelijk binnen Europa. We stappen maar wat graag in de auto of de trein om onze vakantie te vieren in Parijs, Barcelona, Londen of Berlijn – alle vier in de top 10. Met het vliegtuig ben je al helemaal snel op je plaats van bestemming om je vakantiedagen optimaal te benutten. En – ook al wil je daar nu nog lang niet aan denken – dan ben je natuurlijk ook weer sneller thuis.

op 20 steden met de meeste zoekopdrachten naar een hotelovernachting met check-in tussen 30 juli en 12 augustus 2016 door Nederlandse reizigers van 1 maart tot 27 juni 2016

  1. Amsterdam
  2. Parijs
  3. Den Haag
  4. Barcelona
  5. New York
  6. Londen
  7. Bangkok
  8. Berlijn
  9. Las Vegas
  10. Rome
  11. Ibiza
  12. Koh Samui
  13. Dubai
  14. Antalya
  15. Lissabon
  16. Groningen
  17. Praag
  18. Venetië
  19. Maastricht
  20. Miami Beach

Bron: Hotels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *