Nederlandse campings lopen vol met Pinksteren

Met een zonnig Pinksterweekend voor de boeg trekt Nederland er massaal op uit naar de camping. De meeste campings in ons land, en vooral aan de kust, zitten vol. Dat blijkt uit een belronde van de ANWB langs een aantal grote campings in ons land.

Campings als Beerze Bulten in Beerze, De Paal in Bergeijk, Papillon in Denekamp, De Wildhoeve in Emst, Kuilart in Koudum, De Kleine Wolf in Ommen en Twee Bruggen in Winterswijk melden reserveringspercentages voor komende weekend van 80 tot 100 procent. Met de verwachting dat de kampeerterrein vol zullen lopen met het mooie weer in het vooruitzicht. De campingorganisatie Vekabo laat weten dat de terreinen aan de kust al overvol zijn. Landal Greenparks laat een zelfde geluid horen. Haar terreinen in Zeeland, Enkhuizen en de Waddeneilanden zijn compleet vol.

Vakantiegangers die nog op de bonnefooi vertrekken, moeten er rekening mee houden dat ze weleens voor een gesloten slagboom kunnen komen te staan.

Eerder deze week meldde de ANWB dat er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pinksteren. Ongeveer 500.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land, daarvan gaat ruim de helft kamperen.

Bron: persbericht ANWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *