Nederlandse beheerders gewild in Franse recreatiesector

Nederlandse ondernemers in de recreatie-branche zijn zeer succesvol in Frankrijk. De vraag om kleinschalige villaparken onder Nederlands beheer te stellen, is hoger dan ooit. Door de goede service en prijs-kwaliteit verhouding veroveren zij de markt en verspreiden het ‘Hollandse ondernemerschap’. Zo neemt het Nederlandse bedrijf Libertyresorts, specialist op het gebied van villaverhuur in Frankrijk, per 1 januari 2014 het vakantiepark ‘Pinède’ in beheer, in de vakantieregio Languedoc Rousillon.

Groei tegen de klippen op
Het Veenendaals bedrijf Libertyresorts maakt momenteel een grote groei door op de Franse markt. Libertyresorts beheert en verhuurt luxe villaparken in Frankrijk en wordt veel meer benaderd voor nieuwe projecten dan voorheen. Directeur Jeroen van Mierlo: “We zijn een klein bedrijf en willen een beheerste groei doormaken. Als we alles dat ons wordt aangeboden aan zouden pakken, zouden we gemakkelijk kunnen verdubbelen in een jaar.” Momenteel is er veel vraag naar beheer ter plaatse voor kleinschalige parken. “Je hebt in Frankrijk een aantal grote organisaties dat alleen maar parken beheert met honderden units, maar daaronder zit eigenlijk niet zoveel. Door een uitstekende service tegen een scherpe prijs te bieden, worden wij, als Hollands bedrijf, vaak benaderd. Ook van andere collega’s uit de recreatiesector verneem ik dat het hen goed gaat in Frankrijk.”, aldus Van Mierlo.

De Hollandse formule
Zijn beheerformule, door Van Mierlo de ‘Hollandse formule’ genoemd, is zeer succesvol. Hij stelt Nederlands beheer met een hoge servicegraad aan op de parken. “Zo bellen wij altijd even met de klanten hoe laat ze denken aan te komen. Bij aankomst worden ze persoonlijk welkom geheten en kunnen zij direct hun huis betrekken. Het papierwerk wordt pas de volgende dag gedaan. Ook zijn we bezig met een welkomstpakket en een verzameling tijdschriften die zij bij aankomst in de villa vinden. We doen er alles om aan onze gasten zich thuis te laten voelen en te laten merken dat wij blij zijn dat zij hun vakantie op ons park doorbrengen.”

La Pinede
La Pinede

Nieuw park La Pinède in Le Barcarès
Per 1 januari 2014 wordt een park in Le Barcarès in de Languedoc Rousillon aan het assortiment toegevoegd. Dit kleinschalige park, bestaande uit 46 appartementen en 15 villa’s, ligt ideaal tussen zee en binnenmeer in een omgeving waar veel te doen is. Ook hier rolt Van Mierlo zijn Hollandse formule weer uit. “De verhuur hebben we pas net opgestart maar de eerste resultaten zijn erg bemoedigend”.

over Liberty Resorts
Libertyresorts beheert en verhuurt in totaal 250 villa’s in Frankrijk en behoort daarmee tot de grotere Nederlandse beheer- en verhuurorganisaties in Frankrijk. Libertyresorts is specialist op het gebied van villaverhuur in Frankrijk. De organisatie biedt 8 verschillende villaparken aan waarvan één in de omgeving van Poitiers, terwijl de andere 7 in het zuiden van Frankrijk liggen, met name in de Provence en de Ardèche. Er is een eigen beheersorganisatie met teams ter plaatse die de gast ontvangen, eventuele problemen oplossen maar ook tips geven voor leuke restaurants en – excursies.

Bron: Persbericht Liberty Resorts

Eén reactie

  1. Beste mensen,
    ik ben een frans-Nederlandsetalige klusjes man, ik zit in de bouw al heel lang, ik kan heel veel en ik ben opzoek naar een park in Frankrijk op te beheren, als je interesse in mij hebt please neem gerust contact met me.

    Mvg
    H. BACHIK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *