Nederlanders investeren relatief vaak in buitenlandse vakantiewoning

Van alle Europeanen investeren Nederlandse vakantiehuiseigenaren het meest in het buitenland. Dat blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla by OYO. In het eerste kwart van dit jaar zien zij dat al 40% van het jaartotaal van 2021 bereikt is.  

26% van de Nederlandse vakantiehuiseigenaren investeren in woningen buiten Nederland. Voor Belgen is dit 24% en voor Duitsers 10%. Nederlanders verhuren (buiten Nederland) de meeste vakantiehuizen in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

1. Frankrijk

De meeste investeringen van Nederlanders worden gedaan in Frankrijk. Nederlanders bezitten 7.7% van de vakantiehuizen in Frankrijk. Kijkend naar alleen de buitenlandse investeerders in Frankrijk, belanden Nederlanders op de eerste plek met 32% van de vakantiehuizen.

2. Oostenrijk

Ook Oostenrijk is voor Nederlanders een populair land om te investeren in vakantiehuizen. Nederlanders bezitten hier namelijk maar liefst 47% van de vakantiehuizen die in het bezit zijn van buitenlandse investeerders (Oostenrijkse investeerders niet meegeteld).

3. Duitsland 

Op de derde plek in populariteit onder Nederlandse investeerders belandt buurland Duitsland. 1.1% van de Duitse vakantiehuizen is in het bezit van Nederlanders, en dat is 70% van alle buitenlandse investeerders.

Spanje en België belanden op de vierde en vijfde plaats. Nederlanders bezitten namelijk 5.3% van de vakantiehuizen in Spanje en 6.4% in België. 

Nederland

Nederlanders hebben in Nederland 86,7% van de vakantiewoningen in handen. Zij worden opgevolgd door Duitsers, die 12.3% van de vakantiehuizen in het bezit hebben. Een klein deel (0.7%) is in bezit van Belgen. “Investeren in vastgoed is altijd een goede keuze. Zeker in tijden van onzekerheid”, vertelt Mark Groen, General Manager Supply Excellence – Europa van Belvilla by OYO. “De pandemie bewees dat. Veel toeristen boekten destijds een verblijf in een vakantiehuis, een trend die stevig bleef doorzetten. Ook nu hebben verhuurders goede rendementen. Vakantiehuizen zijn mainstream geworden. Ze bieden financiële zekerheid voor besparingen.”

Bron en meer informatie: https://ho.belvilla.nl/nederlanders-investeren-het-liefst-in-vakantiehuizen-op-deze-plekken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *