Nederlander viert meivakantie dichtbij

Nederlanders gaan dit jaar tijdens de meivakantie vooral dichtbij op vakantie, zo blijkt uit cijfers van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Ruim 75% kiest voor een vakantiehuis in eigen land of één van de buurlanden. Nederland staat aan kop met als populairste provincies Limburg, Zeeland en Overijssel. België volgt Nederland op de voet met de Ardennen als favoriete regio. Duitsland neemt de derde positie in, waar Nederlanders vooral kiezen voor de Eifel.

 

huisje uit de Belvilla Elite collection

Meivakantie – last minute vakantie
Dat de meivakantie voor veel mensen een last minute vakantie is, blijkt uit het overgrote deel van de boekingen dat is vastgelegd in 2012. De boekingsmaanden maart en april hebben daar een behoorlijke bijdrage aan geleverd. Belvilla speelt hier handig op in door de last minute aanbiedingen te groeperen op www.belvilla.nl/vakantiehuis-lastminute, waar kortingen kunnen oplopen tot een kwart van de huurprijs en zelfs meer.

Zomervakantie trekt aan
Net als bij de meivakantie verwacht Belvilla voor de zomervakantie veel last minutes. De eerste weken van het jaar noteren traditiegetrouw nog steeds de meeste boekingen. De tendens van later boeken blijkt echter al uit de cijfers van maart en april, die bij Belvilla een groei laten zien ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De vakantiehuizenspecialist verwacht dat deze lijn zich de komende maanden voortzet. Hedwig Wassing, directeur van Belvilla vertelt: “Juist vanwege de crisis zien we dat veel Nederlanders een vakantiehuis boeken. Mensen willen toch weg en kiezen voor deze verrassend betaalbare accommodatievorm die in vergelijking met een hotel ook nog eens veel ruimte en privacy biedt.”

(red.) Ook andere organisaties, zoals de ANWB, zien in de maanden maart en april een stijging van de boekingen.

Bron: persbericht Belvilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *