Nederlander blijft iets vaker in eigen land met herfstvakantie

Het NBTC verwacht dat in totaal zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie gaan. Meer dan de helft van die groep, zo’n 700.000, viert de herfstvakantie in eigen land. Ten opzicht van vorig jaar gaan er net zoveel mensen op vakantie, maar kiezen meer mensen voor een vakantie in eigen land. In 2011 lag de verhouding binnenland – buitenland op 650.000 – 650.000.

Bungalow blijft populair
De herfstvakantie wordt ook dit jaar dichtbij huis doorgebracht. Zo’n 700.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse herfstvakanties is daarmee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de vakanties in eigen land wordt in (luxe) bungalows doorgebracht. Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn de meest ondernomen activiteiten. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair tijdens de herfstvakantie.

Buurlanden populair
Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. Met name de dichtbijbestemmingen Duitsland, België en Frankrijk zijn populair voor een tripje naar het buitenland. Qua zonbestemming zijn Spanje en Turkije het meest in trek.

Herfstvakantie gespreid
De herfstvakantie vindt gespreid plaats. De regio’s Midden en Zuid hebben van 13 tot en met 21 oktober vakantie. De regio Noord heeft een week later vakantie, van 20 tot en met 28 oktober. In de eerste week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, zo’n 750.000.

Bron: persbericht NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *