Nederland meest ervaren kampeerland van Europa

Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Multiscope in opdracht van Jaarbeurs, BOVAG en KCI blijkt dat 66 procent (oftewel 2 op de 3) van de Nederlanders wel eens heeft gekampeerd. Hieruit kun je opmaken dat Nederland een kampeerland bij uitstek is en blijft. We zijn hiermee het meest ervaren kampeerland van Europa.

op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht...
op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht…
1 op de 5 Nederlanders is dit jaar op kampeervakantie geweest en 1 op de 10 Nederlanders die nog niet kampeert is van plan om te gaan kamperen. “We zeggen het al vele jaren, maar met dit onderzoek wordt weer eens duidelijk benadrukt dat kamperen in de lift zit”, aldus Leo Diepemaat van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). “Ook de verkoopcijfers van campers en caravans bevestigen de uitkomsten. Met een groei in nieuwe caravanverkopen en een record aantal campers (100.000) in Nederland is kamperen weer helemaal hot”, zegt Diepemaat enthousiast.

Verkoopcijfers tot en met september
De verkoop van nieuwe kampeerauto’s vertoont in 2016 een duidelijke stijgende lijn: tot en met september zijn 1.343 exemplaren geregistreerd en dat is ruim 15 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2015. Daarnaast verkocht de vakhandel dit jaar tot en met september 5.321 tweedehands kampeerauto’s, oftewel 6,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen campers maar ook caravans zijn populairder. In de eerste negen maanden werden 5.682 nieuwe exemplaren geregistreerd (plus ruim 8 procent). Ook gebruikte caravans blijven het goed doen, 10.152 occasions wisselden de afgelopen drie kwartalen via de vakhandel van eigenaar, in de maand september werd daardoor een groei gerealiseerd van 8,5 procent ten opzichte van 2015.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Deze ontwikkelingen hebben ook een positief effect op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Alles komt volgende week samen tijdens dit event in de Jaarbeurs in Utrecht. Van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober maken consumenten kennis met de nieuwste campers, (sta)caravans, vouwwagens, tenten, innovaties, accessoires en nog veel meer.

Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *