Nederland is de meest internet-vriendelijke bestemming van Europa

Uit Europees onderzoek door HomeToGo blijkt Nederland de meest internet-vriendelijke bestemming te zijn! Het percentage vakantiehuizen met een internetverbinding is namelijk 82%. De top 3 wordt gecomplimenteerd door Kroatië (79%) en Roemenië (77%).

De Scandinavische landen, met uitzondering van IJsland (68%) en Denemarken (67%), bieden je mogelijk een “digitale detox” aan. In Noorwegen beschikt slechts 1 op de 2 vakantiehuizen (51%) over een internetverbinding gevolgd door Zweden met 43%. Op de allerlaatste plaatst staat Finland met een internetverbinding in slechts 37% van de vakantiehuizen.

Gelderland heeft beste bereik voor toeristen in Nederland
Uit het onderzoek blijkt dat Gelderland het meest internet-vriendelijk is. Maar liefst 90% van de vakantiehuizen in Gelderland beschikt namelijk over een internetverbinding. Gelderland wordt op de voet gevolgd door de provincies Zeeland (88%) en Drenthe (87%). Verder blijken ook alle andere provincies enorm internet-vriendelijk te zijn aangezien het percentage accommodaties met een beschikbare internetverbinding hier minimaal tussen de 81% en 85% ligt.

Binnen de top 10 Nederlandse vakantiebestemmingen beschikken minimaal 83.1% van alle accommodaties over internet. De top tien bestaat uit:

  1. Terschelling
  2. Domburg
  3. Scheveningen
  4. Maastricht
  5. Ameland
  6. Den Bosch
  7. Den Haag
  8. Vlissingen
  9. Assen
  10. Vlieland

Bron en meer informatie: www.hometogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *