Nachtje in een hotel in je eigen stad

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt in het weekend van 17 en 18 januari ‘De Hotelnacht’ georganiseerd, speciaal bedoeld voor de stadsgenoten. Die komen normaal nooit in een hotel in eigen stad, maar kunnen natuurlijk prima al ambassadeur optreden.

Toerist in eigen stad
Het idee voor dit hotelfestival ontstond nadat trendwatcher Vincent van Dijk drie jaar geleden één jaar lang in alle 365 hotels van Amsterdam sliep en kon ervaren hoe leuk het is om toerist in eigen stad te zijn. Van Dijk: “Door de bril van een toerist bekijk je je stad op een andere manier. Je doet dingen die je normaal doet als je een andere stad bezoekt en niet zozeer in je eigen stad. Dit geeft een totaal nieuwe ervaring.”

toerist in eigen stad
toerist in eigen stad

Amsterdam
In Amsterdam wordt de hotelnacht al voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Meer dan 40 hotels doen mee. Luxe hotels als Seven One Seven, De L’Europe, Conservatorium en het Amstel, iconen als Krasnapolsky en Victoria, maar ook innovatieve budgetconcepten als Ecomama en Meininger. Ook nieuwkomers als art’otel en Room Mate Aitana laten zien dat ze er niet alleen zijn voor toeristen, maar juist ook voor de Amsterdammer.
Vanaf zondag 28 september kunnen Amsterdammers een kamer boeken voor speciale prijzen vanaf 55 euro voor een tweepersoonskamer, inclusief twee passe-partouts voor alle culinaire, culturele en creatieve feestjes.
Meer informatie: www.amsterdamsehotelnacht.nl

Den Haag
Voor Den Haag is het de tweeede editie. Voor een speciale prijs slapen Hagenaars in de meest bijzondere hotels van de Hofstad: Des Indes, Hilton, Carlton Beach, Carlton Ambassador, The Student Hotel, Mercure, de Novotel-hotels, Bel Air, Court Garden, Corona, Park Hotel, Bilderberg Europa, Crowne Plaza en het Kurhaus. Daarnaast kunnen deelnemers een weekend lang naar culinaire, creatieve en culturele feestjes in de verschillende hotels. Van een luxe suite-party tot een uitgebreide brunch, van hoteltheater tot een spannend clubfeest.
Meer informatie: www.haagsehotelnacht.nl

Rotterdam
Rotterdam dioet dit jaar voor het eerst mee. De Rotterdamse Hotelnacht wordt georganiseerd door MissPublicity in samenwerking met HBMEO. Dit hotelfestival wordt ondersteund door Rotterdam Festivals en de gemeente Rotterdam. Het is voor Rotterdammers de kans om voordelig kennis te maken met o.a. Hotal Manhattan en de veel besproken SS Rotterdam
Meer informatie: www.rotterdamsehotelnacht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *