Moederbedrijf Landal wordt opgesplitst

Wyndham Worldwide, het moederbedrijf van o.a. Landal GreenParks, wil het bedrijf opsplitsen in een hoteltak en een bedrijf dat zich vooral richt op verhuuractiviteiten. De positie van Landal na de opsplitsing is nog onduidelijk. De opsplitsing, die wordt geëffectueerd in de eerste helft van 2018, is bedoeld om meer strategische flexibiliteit mogelijk te maken.

boomhuis Landal Miggelenberg

De Wyndham Group maakt op haar website nu nog onderscheid in drie verschillende bedrijfstakken:

  1. De hotelgroep, met daarin 18 hotelmerken. In totaal zijn deze ketens goed 1,3 miljard Dollar omzet met 8100 hotels; 705.700 kamers in 80 landen.
  2. Het Destination Netwerk, met daarin bestemmingen met vakantie-accommodaties. Dit bedrijfsonderdeel is goed voor 121.000 unieke verblijven in 110 landen. Ook Landal GreenParks en Novasol behoren tot dit bedrijfsonderdeel.
  3. Het derde onderdeel is de ‘Vacation Ownership‘. Hierin worden o.a. Timeshare accommodaties vermarkt. Voor Wyndham is dit een zeer groot bedrijfsonderdeel met een totale omzet van 2 miljard dollar. Dit bedrijfsonderdeel is vooral actief in Noord- en Zuid-Amerika.

De hotelgroep gaat na de splitsing zelfstandig verder als nieuw bedrijf. Het tweede bedrijf wordt een samenvoeging van het ‘Vacation Ownership’ en het ‘Destination Network’.

Stephen P. Holmes, voorzitter and CEO, Wyndham Worldwide verwijst in het persbericht ook kort naar Europese verhuurmerken; “We will work with the leadership of our European rental organizations, which have outstanding brands in their regional markets, to explore options to fully realize their future growth potential.”

Landal directeur Thomas Heerkens licht toe: “Wij behoren inderdaad tot de groep van ‘European Rental Organisations’ waar Stephen P. Holmes over spreekt. Er staan nog meerdere opties open. Zo kan Landal aansluiten bij een van beide bedrijven, maar ook een verkoop van Landal kan tot de opties behoren als dat in het belang is van de organisatie.”

Meer informatie:
www.wyndhamworldwide.com (persbericht)
Wyndham factsheet over de opsplitsing (overzicht)
Interview met CEO Steve Holmes op CNBC

Eén reactie

  1. Wyndham staat Synoniem voor Timeshare, zij zijn ook de eigenaar van RCI. Ook bij Wyndham kom je niet meer weg eens je Timeshare hebt aangekocht. Wij zijn in 2008 by Wyndham in het Timeshare concept gestonken. Toen wij op zoek gingen voor onze Timeshare annuleren, gaven ze niet thuis. Wij kwamen uiteindelijk na lang zoeken bij Timeshare Stop terecht en die hebben ons geholpen onze Timeshare annulatie is een feit en we zijn van Wyndham af. Laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen. Trap niet in TImeshare brengt alleen maar ellende. Wil je hulp bij het Timeshare annulkeren kijk dan op http://www.timesharestop.nl deze biedt een garantie en helpt je echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *