Moederbedrijf CenterParcs handhaaft groeiverwachting

Pierre et Vacances / CenterParcs bevestigt de  becijferde doelen tot 2014 (groei van de omzet uit toerisme met 100 miljoen euro en kostenvermindering met 65 miljoen euro). De reserveringen van vakanties zijn in 2011 tot nu toe gelijk aan het voorgaande boekjaar, met een toename in de stedelijke parken en bergbestemmingen.

Marina De Eemhof

11% meer omzet
De resultaten van het beursgenoteerde concern over het seizoen 2010/2011 waren positief:  De omzet is gestegen met 11,2 procent ten opzichte van vergelijkbare cijfers van het vorige boekjaar. Het operationeel bedrijfsresultaat bedraagt 29,3 miljoen euro, een verbetering van 8,5 procent en de netto winst bedraagt 10,5 miljoen euro, een stijging van 44,3 procent. De eerste positieve effecten van het transformatieplan worden zichtbaar. Dit plan omvat de operationele en juridische reorganisatie van de toeristische activiteiten naar één divisie en de investeringen in de modernisering van informatiesystemen.

Catering uitbesteed
De omzet bij CenterParcs is teruggelopen van € 599,6 miljoen naar € 527,1 miljoen. Deze omzetdaling wordt verklaard door het uitbesteden van de catering (102,2 miljoen in 2009/2010). Als de cijfers worden gecorrigeerd voor deze ingreep, dan is er sprake van 6% omzetgroei in de CenterParcs en Sunparks parken.

De omzet uit verhuur is met 22,5 miljoen euro (+7,5%) gestegen naar 322,2 miljoen euro. Deze stijging heeft voornamelijk betrekking op het Domaine des Trois Forêts, dat een omzet uit verhuur behaalt van 31,7 miljoen euro, een stijging van 19,8 miljoen euro ten opzichte van boekjaar 2009/2010. Buiten het Domaine des Trois Forêts is de omzet uit verhuur gestegen met 2,7 miljoen euro (+1%).

Samenvoeging CenterParcs en Pierre & Vacances
De operationele en multidisciplinaire organisaties van Pierre et Vacances Tourisme Europe en Center Parcs Europe zijn inmiddels samengevoegd. De teams zijn hergegroepeerd in Parijs, waardoor het hoofdkantoor van Center Parcs Europe in Rotterdam is gesloten en het vertrek van een honderdtal personen met zich mee heeft gebracht.

Meer gevolgen (o.a. kosten en profilering) kunt u terugvinden in de jaarrekening op de website groupe.pierreetvacances.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *