Meldpunt toeristenbelasting voor ANWB-leden van start

Leden van de ANWB kunnen via de website hun ervaringen doorgeven met toeristenbelasting. Het is niet per definitie een petitie tegen toeristenbelasting. De ANWB wil wel graag in beeld krijgen hoe de vakantieganger de toeristenbelasting in de diverse gemeenten beoordeelt.

Uitgangspunten van de ANWB
Over de toeristenbelasting is al langer discussie tussen ondernemers en de overheid. De ANWB vindt het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de belangen van toeristen. Op basis van reacties van het ledenpanel heeft de ANWB drie publiekswensen opgesteld:

  • Bezoekers dienen vooraf te weten of en hoeveel toeristenbelasting er bovenop het overnachtingstarief komt;
  • Gemeenten moeten de opbrengsten weer gaan gebruiken voor het oorspronkelijke doel van de belasting;
  • Bij verhogingen behoren gemeenten uit te leggen voor welke nieuwe investeringen de verhoging is bedoeld.

Meer informatie: www.anwb.nl

2 reacties

  1. Begin dit jaar heeft de gemeente Peel & Maas een verordening aangenomen onder de noemer waterverblijfbelasting. Een variant op de toeristenbelasting. De wsv Poseidon, waar ik lid van ben, heeft haar jachthaven in voornoemde gemeente.Zelf ben ik inwoner van de gemeente Beesel.
    Mijn boot ligt daar in de jachthaven. Nu moet ik, ondanks mijn lidmaatschap, omdat ik elders woon, toeristenbelasting betalen als ik op mijn boot, daar de nacht doorbreng. De andere leden van de vereniging, ingezeten van de gemeente Peel & Maas, zijn bij overnachting geen toeristenbelasting verschuldigd.Vreemde zaak. Weet niet of dat juridisch gezien, allemaal wel kan? Een lichte vorm van discriminatie zou ik zo denken. Graag uw mening!

    1. ook deze gemeente gaat via de toerist haar zakken vullen kwalyke zaak probeer eens het nummer van je id kaart te geven en laten ze het daar maar halen want daar betaal je toch belasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *