Meer buitenlandse reizigers op zoek naar hotel in Nederland

Het aantal buitenlandse reizigers dat op zoek ging naar een hotelkamer in Amsterdam of Rotterdam is aanzienlijk gestegen in het afgelopen jaar. Dit blijkt uit cijfers van Hotels.com. Amsterdam bleef in Nederland de meest bezochte hotelstad door buitenlandse reizigers. Rotterdam zit sterk in de lift.

In de top van de lijst van Hotels.com met de twintig Nederlandse bestemmingen waar buitenlandse reizigers het afgelopen jaar de meeste hotelovernachtingen boekten, vonden geen grote verschuivingen plaats. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan aan kop. Utrecht en Eindhoven volgen op plaats vier en vijf, voor Maastricht.

Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in Amsterdam, verricht door reizigers van over de hele wereld, vorig jaar met 9 procent toenemen. De hoofdstad verwelkomde 16 miljoen bezoekers in 2013, zo bleek onlangs uit de Amsterdam City Index. De bezettingsgraad van de hotelkamers in de stad was hoog (77,5 procent). Amsterdam stond internationaal in de belangstelling, met onder meer de heropening van het Rijksmuseum, de troonswisseling en de viering van het vierhonderdjarig bestaan van de grachtengordel.

Onder buitenlandse reizigers lijkt de populariteit van Rotterdam eveneens sterk te groeien. Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Maasstad wereldwijd met maar liefst 17 procent stijgen in 2013. Rotterdam wordt internationaal geroemd om zijn indrukwekkende skyline en veelzijdige architectuur. Reisgids Rough Guides plaatste Rotterdam onlangs in de top tien must-see steden voor het komende jaar.

Top-20 populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers op Hotels.com in 2013:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Utrecht
5. Eindhoven
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Delft
10. Groningen
11. Haarlem
12. Breda
13. Nijmegen
14. Noordwijk
15. Amersfoort
16. Arnhem
17. Tilburg
18. Oegstgeest
19. Almere
20. Hilversum

Bron: persbericht Hotels.com

Schiphol en de trein
Veel van de steden uit de bovengenoemde top 20 zijn vanaf Schiphol prima bereikbaar per trein. Om die goede verbinding duidelijk te maken werkt Levend Land communicatie aan een inspiratiewebsite www.fly-train.com waarop bestemmingen worden getoond die makkelijk vanuit Schiphol te bereiken zijn.
Meedoen is mogelijk voor locaties die snel (liefst zonder overstappen) bereikbaar zijn per trein vanuit Schiphol; stuur een inspirerende foto op (die komt op de voorpagina) en een korte omschrijving van de attractie + link naar meer informatie.
De website is nog in ontwikkeling en wordt nog niet gepromoot richting de consumentenmarkt. Zodra er 50 locaties in verwerkt zijn, gaan we van start. Uiteindelijk komen er 101 wisselende attracties op de voorpagina,
Stuur je informatie + foto naar: info@levendland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *