Make-over Landal Resort Haamstede

Op Landal Resort Haamstede is een begin gemaakt met de sloop van 116 van de 148 woningen. Zij moeten plaats maken voor de bouw van eenzelfde aantal spiksplinternieuwe woningen in typisch Zeeuwse stijl die voldoen aan de eisen van de moderne vakantiegast. De ‘make-over’ zal in een recordtijd van slechts acht maanden worden gerealiseerd. Op 5 mei 2012 gaat het park weer open voor het publiek.

Het uit eind jaren zestig daterende park en de accommodaties is in de loop der jaren verouderd. Met de nieuwbouw van moderne vakantiewoningen, kan de komende jaren weer een groot aantal gasten een plezierig verblijf worden geboden in Burgh Haamstede. Een aantrekkelijke toeristische regio waar men graag in een comfortabele accommodatie verblijft en vele gasten jaarlijks terugkeren. Met de opening van de nieuwe woningen volgende jaar, voldoen deze weer aan de wensen en verwachtingen van toekomstige gasten. De toestroom van toeristen wordt hiermee een belangrijke impuls gegeven. Deze continuïteit  is van belang voor de regio Schouwen Duivenland en in het bijzonder voor de plaatselijke middenstand die mede afhankelijk is van toeristenbestedingen.

Luxe uitvoering
Van de 148 huidige woningen op Resort Haamstede blijven er slechts 24 staan. Deze krijgen  enerzijds een gerenoveerde buitengevel terwijl ook de kleurstellingen worden aangepast, zodat ze straks goed aansluiten bij de overige 116 nieuw te bouwen geschakelde, twee-onder-één kap en vrijstaande recreatiewoningen woningen op het Zeeuwse park. Het merendeel van de woningtypen krijgt nu ook een luxe uitvoering. Er komt bijvoorbeeld een sauna in en een Sun Shower, die naast zonlicht ook infrarood lampen heeft.

Oude fruitbomen
General Manager Ron van der Deijl: “ Het is wel een bijzondere situatie; er wordt bijna een heel park platgegooid om iets totaal nieuws neer te zetten. Een unieke kans die we met beide handen aangrijpen. Een aantal  woningen worden in een dorpse kring gebouwd. In het midden, waar in de Zeeuwse dorpen traditiegetrouw de kerk staat, komen straks twee speeltuinen. Verder planten we er twintig jaar oude fruitbomen. Die krijgen in het voorjaar een prachtige bloesem.”

Tijdsduur
De hele  nieuwbouwoperatie inclusief aanpassing van de gehele infrastructuur zal slechts acht maanden in beslag nemen. Op 5 mei 2012 gaat Resort Haamstede weer open. De medewerkers van het park werken in de tussentijd ten behoeven  van de andere drie Landal-parken in Haamstede. Een groot deel van het oude meubilair gaat op transport naar onder meer Oekraïne en India waar het een nieuw leven krijgt.

Meer informatie: www.landal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *