Lonely Planet tipt België als topbestemming 2014

België is één van de topbestemmingen voor 2014, aldus Lonely Planet die afgelopen dinsdag haar gids ‘Lonely Planet’s Best in Travel 2014’ publiceerde. De gids stelt dat 2014 hét jaar is om een bezoek te brengen aan België vanwege de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Vanaf 2014 zal er veel aandacht zijn voor de Westhoek en Ieper in het bijzonder: de (vernieuwde) musea en bezoekerscentra, monumenten en herdenkingsevenementen rond het thema WOI. Ook steden als Antwerpen, Brussel en Leuven blijven niet achter en organiseren diverse tentoonstellingen en herdenkingsevenementen. In Mechelen pakt Studio 100 in april 2014 uit met de spektakelmusical ’14-18′ over de Eerste Wereldoorlog. De Lonely Planet gids verwacht daarom tot 2018 een enorme toestroom van internationale bezoekers naar België.

Naast de herdenkingsevenementen vanaf 2014 zijn er uiteraard voor Nederlandse bezoekers nog veel troeven te ontdekken in België. De korte afstanden naar de historische kunststeden als Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent maken het mogelijk om vaker in het jaar naar België te reizen. Nederlanders komen er graag vanwege de gezellige sfeer, het culturele erfgoed, architectuur, musea en om te shoppen en proeven in de vele toprestaurants. Zo schrijft de reisgids over het eten en drinken die voor een “smaakexplosie” zorgen en vermeldt daarbij in het bijzonder ’s werelds beste bieren, de chocolade en befaamde frieten. Buiten de kunststeden is het goed vertoeven in de groene regio’s waar men kan fietsen en genieten in bijvoorbeeld Belgisch Limburg en de Antwerpse Kempen. Maar ook de charmante badplaatsen als Knokke-Heist, de Haan en maritiem Oostende aan de Vlaamse kust zijn een bezoek waard.

Dat België op nummer acht staat in de top tien van landen die reizigers in 2014 volgens Lonely Planet moeten bezoeken, is voor Toerisme Vlaanderen een belangrijke erkenning voor de bestemming. Deze plek is mede te danken aan alle inspanningen rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in combinatie met de vele troeven waar de bestemming bekend om staat.

‘Lonely Planet’s Best in Travel 2014′ is de negende editie van de jaarlijkse reisgids.  Naast de top tien van landen maakt Lonely Planet ook een top tien van steden, waar Gent in 2011 op de zevende plaats stond, en een top tien van regio’s.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *