Limburg favoriete vakantieprovincie bungalowvakantie

Uit onderzoek onder de bezoekers van bungalowparkoverzicht.nl blijkt dat Limburg veruit de meest favoriete vakantieprovincie is. Met 32% is Limburg koploper, gevolgd door Zeeland (17%) en een gedeelde derde plaats voor Gelderland en Drenthe (beide 12%).

Zuid Limburg
Zuid Limburg

Bijna 60% van de respondenten heeft een of meerdere favoriete vakantieplekken. Deze plekken betreffen steden/dorpen, vakantieparken en regio’s. De Veluwe is het meest populair van de regio’s. Zuid-Limburg werd als regio slechts eenmaal genoemd, ondanks de dominante positie van Limburg als populaire vakantieprovincie.

Bij de Steden/dorpen als favoriete vakantieplek delen Vaals (Zuid-Limburg) en Egmond aan Zee (Noord-Holland) de eerste plek. Bij de vakantieparken gaan Weerterbergen (in Zuid-Limburg) en Huttenheugte (in Drenthe) gezamenlijk aan kop, gevolgd door Vennenbos (in Noord-Brabant).

De meeste gegeven motivaties voor de gekozen favoriete vakantieplek hebben betrekking op ligging en omgeving. De Veluwe is voor veel Nederlanders goed bereikbaar en heeft een prachtige natuur. Limburg biedt ook een mooie natuur en biedt veel mogelijkheden om uitstapjes te maken, niet alleen in Limburg zelf, maar ook in België en Duitsland. Bestemmingen aan zee blijven daarnaast ook onverminderd populair.

Op vakantie in eigen land
Nederlanders gaan graag op vakantie in eigen land. Meer dan de helft van de respondenten gaat namelijk een keer per jaar naar de zijn favoriete vakantieprovincie. Een derde gaat zelfs meerdere malen. Hierbij gaat de voorkeur uit naar een verblijfsduur van een week (40%), maar zijn een midweek of weekend ook erg populair.

Ook de zomervakantie wordt regelmatig in de favoriete vakantieprovincie doorgebracht. Maar de grootste groep (50%) gaat niet elk jaar. In de zomervakantie wordt doorgaans gekozen voor een langere verblijfsduur: een week (33%) of langer (34%). Veruit de meesten vinden de zomer het mooiste seizoen om de favoriete vakantieprovincie te bezoeken (52%), gevolgd door het voorjaar (33%).\

meer informatie: www.bungalowparkoverzicht.nl

 

De volledige onderzoeksgegevens kunt u raadplegen via de volgende link: http://www.bungalowparkoverzicht.nl/media/pdf/limburg-favoriete-vakantieprovincie.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *