Lichte groei grotere ketens van vakantieparken in 2013

RECRON, de branchevereniging voor de recreatieondernemers Nederland, heeft sinds 2013 een benchmark van de grote concerns in de verblijfsrecreatie. Deze benchmark laat een lichte omzetgroei in 2013 zien. Deelnemende concerns aan deze benchmark zijn: Center Parcs, Landal GreenParks, Roompot Vakanties, Hogenboom Vakantieparken en Libéma Vakantieparken. In deze benchmark kan teruggekeken worden in de voorgaande jaren, maar ook vooruit gekeken worden naar 2014.

Hof van Saksen (Landal)
Hof van Saksen (Landal)

De omzetgroei is 2,5% in 2013 en is te danken aan een goed 3e kwartaal, die het minder goede 2e kwartaal van 2013 heeft gecompenseerd. Een gedeelte van de groei heeft te maken met uitbreiding van de accommodaties. Daarnaast is totaal aantal overnachtingen licht gestegen met een percentage van circa 0,5%. Deze groei is onder andere te danken aan meer bezoek van buitenlanders. Er zijn circa 8% meer Duitsers en Belgen geweest in 2013 dan in 2012. Een bijkomend gunstig effect is dat buitenlandse gasten iets meer verblijfsomzet genereren.

Verder blijkt uit de benchmark dat er nog steeds groei is van directe internetboekingen met 5% ten opzichte van 2012.

Bron: persbericht Recron

Update 27/1:
Bas Hoogland van Landal GreenParks laat weten dat het jaar 2014 goed is begonnen. De boekingen liggen al ver voor op vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *